Naslov: Re: Trazim note od Narodnih kola i Instrumentala Ned Jun 16, 2013 9:39 am
Pozdrav:D ima li neko notni zapis za "Kepa kolo" od Zorana Paunovic... hvala puno unapred evo link :
pkpcbn
Broj poruka : 425 Datum upisa : 26.07.2011
Naslov: Re: Trazim note od Narodnih kola i Instrumentala Čet Jun 13, 2013 12:09 am
klikstoun ::
[You must be registered and logged in to see this link.] Pozdrav svima.Trebaju mi note od "Kemiševog Kola",ranije sam ih nalazio na ovim stranama ali sada nemogu da ih pronadjem.Unapred hvala.
Naslov: Re: Trazim note od Narodnih kola i Instrumentala Sre Jun 12, 2013 11:41 pm
[You must be registered and logged in to see this link.] Pozdrav svima.Trebaju mi note od "Kemiševog Kola",ranije sam ih nalazio na ovim stranama ali sada nemogu da ih pronadjem.Unapred hvala.
Skypi Admin
Broj poruka : 4793 Datum upisa : 10.02.2009 Godina : 63 Lokacija : Kućerak u Sremu
Naslov: Re: Trazim note od Narodnih kola i Instrumentala Sub Jun 08, 2013 9:34 am
Sumnjam da ima za free. Ima ovde [You must be registered and logged in to see this link.]
_________________ Vrlo je tesko znati sve ne znati nista jos je teze
sigor
Broj poruka : 1 Datum upisa : 11.10.2012
Naslov: Re: Trazim note od Narodnih kola i Instrumentala Sub Jun 08, 2013 9:22 am
Pozdrav svima! Da li neko ima note od Kemiša - Batin Vez?
nikolicoliver73 Vredan clan
Broj poruka : 793 Datum upisa : 04.05.2011 Godina : 51
Naslov: Re: Trazim note od Narodnih kola i Instrumentala Sre Maj 29, 2013 7:26 pm
Pozdrav Šumadiji-Časlav Ljubenović [You must be registered and logged in to see this link.]
Seki
Broj poruka : 25 Datum upisa : 13.08.2010
Naslov: Re: Trazim note od Narodnih kola i Instrumentala Sre Maj 29, 2013 7:06 pm
Veliko hvala za ovo predivno kolo.
Skypi Admin
Broj poruka : 4793 Datum upisa : 10.02.2009 Godina : 63 Lokacija : Kućerak u Sremu
Naslov: Re: Trazim note od Narodnih kola i Instrumentala Uto Maj 28, 2013 11:51 pm
Seki
Broj poruka : 25 Datum upisa : 13.08.2010
Naslov: Re: Trazim note od Narodnih kola i Instrumentala Uto Maj 28, 2013 11:18 pm
Da li neko ima slučajno note od Časlava Lubenovica za Kumovo kolo. Hvala. [You must be registered and logged in to see this link.]
steva
Broj poruka : 101 Datum upisa : 07.01.2011
Naslov: Re: Trazim note od Narodnih kola i Instrumentala Sre Maj 22, 2013 10:28 pm
Kolo koje trazis se zove Crno belo kolo od Pedje i Elvisa. Izvoli link kako svira Borko Radivojevic [You must be registered and logged in to see this link.] . Ako si pocetnik u sviranju, skidaj nesto lakse. Pozdrav
pkpcbn
Naslov: Re: Trazim note od Narodnih kola i Instrumentala Sre Maj 22, 2013 9:42 pm
dejo14 ::
dali neko zna kak se zove ovo kolo i dali ima neko note ??? [You must be registered and logged in to see this link.]
ovaj sto svira u videu se zove Aladin Nadarevic i rodjen je u Stuttgartu u Njemackoj 1996.g. ali zna nas jezik. Pitaj ga za naziv tog kola i note preko njegove kucne stranice: [You must be registered and logged in to see this link.]
Inace Aladin "rastura" za svoje mlade godine, evo primjera: [You must be registered and logged in to see this link.]
Skypi Admin
Naslov: Re: Trazim note od Narodnih kola i Instrumentala Sre Maj 22, 2013 9:27 pm
E ova pitanja su mi najgluplja.Traziti note od neceg sto ne znas ni sta je,a meni licno ovaj klip nece ni da svira,a citajuci komentare ne znam sta da mislim. Toliko lepih kola za koja imaju note i kad bi njih savladali sumnjam da bi ikad trazili note i za jedno jer bi razvili kako tehniku sviranja tako i sluh.
P.S.To bi trebalo da bude Crno Belo kolo-Pedja i Elvis,a note od njih mogu se samo sanjati!
Poslednji izmenio Skypi dana Čet Jun 13, 2013 9:16 am, izmenjeno ukupno 1 puta
dejo14
Broj poruka : 32 Datum upisa : 02.02.2011
Naslov: Re: Trazim note od Narodnih kola i Instrumentala Sre Maj 22, 2013 9:09 pm
dali neko zna kak se zove ovo kolo i dali ima neko note ??? [You must be registered and logged in to see this link.]
Naslov: Re: Trazim note od Narodnih kola i Instrumentala Pon Maj 20, 2013 4:36 pm
deki89 ::
Ima li neko Notni zapis za " Sumadijsko pitomo Kolo " od Ljubise pavkovica ... hvala unapred evo link : [You must be registered and logged in to see this link.]
Naslov: Re: Trazim note od Narodnih kola i Instrumentala Pon Maj 20, 2013 9:07 am
Ima li neko Notni zapis za " Sumadijsko pitomo Kolo " od Ljubise pavkovica ... hvala unapred evo link : [You must be registered and logged in to see this link.]
Skypi Admin
Naslov: Re: Trazim note od Narodnih kola i Instrumentala Uto Maj 14, 2013 5:02 pm
nenad_ns ::
Pozdrav svima dobrim ljudima. Molim ako neko ima kola iz Vojvodine, tj. pre svega Malo Backo kolo i Veliko backo kolo i jos neke igre iz Vojvodine da postavi note. Srdacan pozdrav.
dallape
Broj poruka : 67 Datum upisa : 14.10.2009
Naslov: Re: Trazim note od Narodnih kola i Instrumentala Ned Maj 12, 2013 12:07 am
Kolega Emir najbolje je odsvirati kolo sloziti ga lepo pa onda zapisati: primer prvi otkucaj u ovom kolu zapisan kao FEDE je recimo fEdE kratki predudar osnovni ton E tesko je zapisati dok se ne odsvira Pozdrav javi da li si uspeo nesto da uradis
dallape
Naslov: Re: Trazim note od Narodnih kola i Instrumentala Sub Maj 11, 2013 2:41 pm
Kolega Nasi ja sam zapisao svaki triler razlozen na tonove ima teskih trilera vezanih narocito ako je klavirna harmonika u pitanju.Kolo je B mol pokusaj sa ovim siframa da odsviras
Nasi
Broj poruka : 60 Datum upisa : 17.05.2010
Naslov: Re: Trazim note od Narodnih kola i Instrumentala Sub Maj 11, 2013 7:37 am
Postovane kolege Dallape imam edna program se zove Amazing slow downer, programa je dobra za zabavjane kompozicije i razucavanije po sluha na 10-80 % ot originala ot tempo sviranja ali do 1.5 minuta.Na note je dobro da se vidi originalni trilera i ornamenti.A i mislim Didino kolo je edno iz mali koi moz da se svirat bez da je nuzna 2-ra harmonika.Kak i Melem kolo N.Negovanovica. [You must be registered and logged in to see this link.]
Skypi Admin
Naslov: Re: Trazim note od Narodnih kola i Instrumentala Pet Maj 10, 2013 10:13 pm
Veliko Backo kolo-Intro(Celo) [You must be registered and logged in to see this link.]
Muzikant
Broj poruka : 17 Datum upisa : 28.08.2012 Godina : 25 Lokacija : Gradačac
Naslov: Re: Trazim note od Narodnih kola i Instrumentala Pet Maj 10, 2013 7:24 pm
muzika ::
Da li neko ima note od grckog instrumentala Siko horepse sirtaki, ili ako moze notirati? [You must be registered and logged in to see this link.] Pozdrav
Naslov: Re: Trazim note od Narodnih kola i Instrumentala Pet Maj 10, 2013 4:50 pm
Da li neko ima note od grckog instrumentala Siko horepse sirtaki, ili ako moze notirati? [You must be registered and logged in to see this link.] Pozdrav
dallape
Naslov: Re: Trazim note od Narodnih kola i Instrumentala Pet Maj 10, 2013 1:50 pm
FEDE-GF-FEs-EsGesEsDCD-DEsDEs-FEs-EsGesEsDCD-CBC.DCBHB-BCBC-DF-BC-BA.BGAsG-GF-DesEDesCDesC-BABC-DesB-DesEDesCDesC-BCB-FAsFEFE-DesC-BA.BGAsG-GG-GG-GG- 1. AsHAsGAsG-FA-BC-DE 2. AsHAsGAsG Postovane kolege kolega Nasi je trazio Didino kolo od Novice Negovanovica ja nemam program za pisanje nota niti skener da bih mogao da zapisem pa da postavim skenirani zapis evo ja sam zapisao ovako pa ako je neko raspolozen i ima neki program za pisanje nota mogao bi ove sifre da prenese na notni papir ovo je prvi deo Didinog kola svi trileri su odvojeni crticom tacka je stavljena kao ligatura sve je tacno upisano onako kako ga novica svira kolega Nasi ti pokusaj ovako da ga skines mislim da nije tesko za shvatanje ako odgovara zapisacemo i ostale delove Pozdrav
BabaStamena
Broj poruka : 17 Datum upisa : 04.12.2011
Naslov: Re: Trazim note od Narodnih kola i Instrumentala Čet Maj 09, 2013 4:50 pm
Da li neko ima note od ovog kola [You must be registered and logged in to see this link.] ? Pozz
deki89
Broj poruka : 21 Datum upisa : 27.04.2012
Naslov: Re: Trazim note od Narodnih kola i Instrumentala Čet Maj 09, 2013 11:00 am
veliki Pozdrav Treba mi Note za ovo Kolo ,... hvala puno unapred.. evo link : [You must be registered and logged in to see this link.]
Naslov: Re: Trazim note od Narodnih kola i Instrumentala Čet Maj 09, 2013 5:45 am
bokiii ::
Pozdrav svima. Da li moze neko da postavi note za kola(bilo koje kolo) od BOBANA PRODANOVICA. Unapred hvala
Zvonce kolo-Boban Prodanović [You must be registered and logged in to see this link.] Rumenka kolo-Boban Prodanović [You must be registered and logged in to see this link.]
bokiii
Broj poruka : 3 Datum upisa : 23.02.2012
Naslov: Re: Trazim note od Narodnih kola i Instrumentala Čet Maj 09, 2013 12:16 am
Pozdrav svima. Da li moze neko da postavi note za kola(bilo koje kolo) od BOBANA PRODANOVICA. Unapred hvala
Nasi
Broj poruka : 60 Datum upisa : 17.05.2010
Naslov: Re: Trazim note od Narodnih kola i Instrumentala Sre Maj 01, 2013 6:16 am
Pozdrav, dali ima neko notni zapis na Didino kolo i Melem kolo N.Negovanovica.Hvala unapred.
supermaestro75
Broj poruka : 144 Datum upisa : 15.03.2011 Godina : 49
Naslov: Re: Trazim note od Narodnih kola i Instrumentala Uto Apr 30, 2013 2:40 pm
pozdrav!! imali ko note za kolo Šumadijski merak??) hvala
P.S. Neznam u kojoj Temi ovo pripada?...tražio sam i note od Dinicu: A pacsirta..
deki89
Broj poruka : 21 Datum upisa : 27.04.2012
Naslov: Re: Trazim note od Narodnih kola i Instrumentala Ned Apr 28, 2013 11:03 am
Pozdrav ima mozda neko notni zapis za "Lolino Kolo" od Novice Negovanovica... [You must be registered and logged in to see this link.]
Milan Golubović likes this post
duda 1
Broj poruka : 69 Datum upisa : 07.08.2011
Naslov: Re: Trazim note od Narodnih kola i Instrumentala Sre Apr 24, 2013 7:34 pm
Molio bih ako netko ima note za čobansko trojno ( čobansko nadigravanje ). Unaprijed hvala. Pozdrav!
Skypi Admin
Naslov: Re: Trazim note od Narodnih kola i Instrumentala Pet Apr 19, 2013 3:34 pm
Estradno oro-Koce Petrovski [You must be registered and logged in to see this link.]
Hora Staccato-Grigoras Dinicu [You must be registered and logged in to see this link.]
supermaestro75
Naslov: Re: Trazim note od Narodnih kola i Instrumentala Pet Apr 19, 2013 2:38 pm
Može Li mi neko pomoći da pronadje Note za Estradno oro, i Hora staccato? ...hvala u napred
Skypi Admin
Naslov: Re: Trazim note od Narodnih kola i Instrumentala Pet Apr 19, 2013 12:11 am
[quote="Skypi"]Meljacko kolo(Milija Spasojevic)-Bane Djokic [You must be registered and logged in to see this link.]
Nisam u prilici da uporedjujem...
pkpcbn
Naslov: Re: Trazim note od Narodnih kola i Instrumentala Čet Apr 18, 2013 11:44 pm
? Ja sam uspeo da nadjem samo prvu stranu ali druge nigde nema... :?
Jednu stranu nota za Milijino kolo sam uspeo da nadjem ovde: [You must be registered and logged in to see this link.]
supermaestro75
Naslov: Re: Trazim note od Narodnih kola i Instrumentala Sre Apr 17, 2013 11:05 pm
Pozdrav! Molio bih za Note ovih dva Kola, - Kraljevački vez od Vlade Panovića i Lenkino Kolo. U slućaju da Nema, možda bi se moglo zapisati, bio bi jako zahvalan:)
Skypi Admin
Naslov: Re: Trazim note od Narodnih kola i Instrumentala Ned Apr 14, 2013 9:28 am
Kao sto vidimo ne postoji posebna igra Nisava nego splet igara. Moguce da postoji jos spletova pod tim nazivom. Za momka da ima jer je cesto zastupljena Katanka [You must be registered and logged in to see this link.]
kuzmar
Broj poruka : 126 Datum upisa : 01.05.2010
Naslov: Re: Trazim note od Narodnih kola i Instrumentala Ned Apr 14, 2013 9:21 am
Skypi ::
@Kuzmar Vrlo je nezahvalno na ovaj nacin uciti folklorne igre. Svaki Kud ima nesto svoje i verovatno osobu zaduzenu za aranzmane tj korepetitora koji sacinjava korepetitorski stim. .
Doduse meni je biila potrebna samo Nisava, ali dobih ceo zapis. Inace potpuno mi je jasno da svaki KUD ima nesto svoje u izvodjenju i ove i drugih koreografija i da ne bi bilo dobro uciti na ovakav nacin. eventualno sve zapisano nauciti kao zasebne melodije.
P.S Ovo je za sina (onaj mali sto svira violinu). Prikljucio se KUD-u pa bi trebao da ponesto nauci a niej dobio note. Valjda ovi koji imaju note dolaze na probe prvog ansambla a decak je probao sa mladjima. Uostalom nije ni bitno, vazno je da smo uspeli da se razumemo.
Skypi Admin
Naslov: Re: Trazim note od Narodnih kola i Instrumentala Ned Apr 14, 2013 8:45 am
Skypi Admin
Naslov: Re: Trazim note od Narodnih kola i Instrumentala Ned Apr 14, 2013 8:07 am
@Kuzmar Vrlo je nezahvalno na ovaj nacin uciti folklorne igre. Svaki Kud ima nesto svoje i verovatno osobu zaduzenu za aranzmane tj korepetitora koji sacinjava korepetitorski stim.
Nisava-(Koju si trazio)
Prva igra - šestorka (krupna) druga igra - Lile,Lile ( to treba da se zapiše u 5/8 , a ne u 9/8 , to je greška treća igra - pošla rumena na vodu četvrta igra - klecka ( igra z Pirota) , ovde se često greši i trebalo je da bude katanka( vrlo su slične).ali ajd,sad...tako su je napravili... peta igra do kraja - opet šestorka ( krupna).
P>S>Ispravak od kolege Dragana koji se bavi folklorom i radi korepetitorske stimove.
kuzmar
Naslov: Re: Trazim note od Narodnih kola i Instrumentala Sub Apr 13, 2013 9:05 am
Hvala jos jednom za Nisavu.
momog
Broj poruka : 15 Datum upisa : 23.12.2010
Naslov: Re: Trazim note od Narodnih kola i Instrumentala Sub Apr 13, 2013 12:55 am
momog ::
Dali netko ima Branino kolo, ako ima molio bih ga da postavi, hvala....
Veliko Hvala kolega Enver...
Skypi Admin
Naslov: Re: Trazim note od Narodnih kola i Instrumentala Pet Apr 12, 2013 8:05 pm
Nisevljanka-V.P.Carevac [You must be registered and logged in to see this image.] [You must be registered and logged in to see this link.] Jedino sto asocira po nazivu ali pretpostavljam da je neka Bugarka u pitanju... Ako momce slucakno nema ili ne zna ovu lepu igru od Carevca
kuzmar
Naslov: Re: Trazim note od Narodnih kola i Instrumentala Pet Apr 12, 2013 6:55 pm
Hitno mi je potrebn zapis "Nisave" ako neko ima (naravno folklor je u pitanju). Hvala unapred.
Naslov: Re: Trazim note od Narodnih kola i Instrumentala Čet Apr 11, 2013 12:05 am
Dali netko ima Branino kolo, ako ima molio bih ga da postavi, hvala....
Skypi Admin
Naslov: Re: Trazim note od Narodnih kola i Instrumentala Ned Apr 07, 2013 8:32 pm
Mislim da moze pomoci Talijanska - Goran Bregovic [You must be registered and logged in to see this link.]
ilijaa
Broj poruka : 4 Datum upisa : 30.09.2011
Naslov: Re: Trazim note od Narodnih kola i Instrumentala Čet Apr 04, 2013 1:50 pm
Da li neko ima nota od ovoga kola [You must be registered and logged in to see this link.] (Mavrovsko oro) ?
supermaestro75
Naslov: Re: Trazim note od Narodnih kola i Instrumentala Sre Apr 03, 2013 9:31 pm
evo nađoh jedno baš preljepo kolo koje mi je na srcu, i nadam se da ima neko note za ovo: [You must be registered and logged in to see this link.] pozz.
Naslov: Re: Trazim note od Narodnih kola i Instrumentala Sre Apr 03, 2013 7:56 pm
supermaestro75 ::
trazim akordi od melem kolo od pavke... imam vec zapis od melodije samo sto fale akordi
A A / A A / A A / E H7 / E E / H7 Am / Fis7 Fis7 /H E7 / A A /A A / A A / E H7 / E E / H7 Am / Fis7 Fis7 / H H / H H / H7 E /E E / E7 A / A A /A A / E7 A /Am Am / Am Am /Fis7 Fis7 / H E7 / A A /A A / A A / E A / Am Am / Am Am / Fis7 Fis7 / A A / H Am / H H / Am Am / H H / Em Em / Am Am / Fis7 Fis7 / H H / H E7 / Am Am / Am Am / E E / H7 H7 / E E / H7 H7 /Fis7 Fis7 / H E7 / Am Am / Am Am / H Fis7 /H H / Em Em / Em A7 / D D /D7 G / G E7 / Am Am / Fis7 Fis7 /H H /
PS: Akordi u "sekunda volti" su isti kao i u "prima volti". Voleo bih kada kopletiraš zapis da ga postaviš na forumu. Nadam se da sam bar malo pomogao. POZDRAV.
Sponsored content
Naslov: Re: Trazim note od Narodnih kola i Instrumentala