Naslov: Re: Trazim note od Narodnih kola i Instrumentala Sre Jun 06, 2012 10:45 pm
koje je ovo kolo ako je sve jedno, posebno me zanima ovo oko 50. sekunde
[You must be registered and logged in to see this link.] i kad se udje na ovaj sajt koje je kolo u pitanju?
Hvala unapred.
Skypi Admin
Broj poruka : 4793 Datum upisa : 10.02.2009 Godina : 63 Lokacija : Kućerak u Sremu
Naslov: Re: Trazim note od Narodnih kola i Instrumentala Pon Jun 04, 2012 9:11 pm
Mislim da je ovo od prijatelja Teacher a. Tri valcera...Tu je i valcer Dunavski valovi kod nas najvise popularisan u Kustinom filmu Otac na sluzbenom putu. M.Ivanovic-Tri najpopularnija valcera sveta Dunavski valovi-J.Ivanovic Iznad valova-Juventino Rosas Na lepom plavom Dunavu-Johann Strauss [You must be registered and logged in to see this link.]
_________________ Vrlo je tesko znati sve ne znati nista jos je teze
Skypi Admin
Broj poruka : 4793 Datum upisa : 10.02.2009 Godina : 63 Lokacija : Kućerak u Sremu
Naslov: Re: Trazim note od Narodnih kola i Instrumentala Sub Jun 02, 2012 11:36 am
Neko je ranije pomonjao ovu stvar trazeci note ali toga nema.Ne mozes ni reci pesme naci. Par puta sam saslusao vise verzija te pesme i prenosim svoju verziju iste.Jednu instrumentalnu a drugu s pevanjem. Voleo bih da se neko ukljuci i kaze svoje misljenje o njoj.Tu mogu zamoliti prijatelje Hungary,Enver,Vaske,Milan,Gitar... Naravno i drugi su dobrodosli,posebno ako je nekom bliska Vlaska muzika. MNDRA MJA-INSTRUMENTALNO [You must be registered and logged in to see this link.] MNDRA MJA-VOCAL [You must be registered and logged in to see this link.]
Skypi Admin
Naslov: Re: Trazim note od Narodnih kola i Instrumentala Sre Maj 30, 2012 1:48 pm
Od M.A.Kemisa slabo ima nota jer on po mom saznanju do sada nista nije izdao i ostavio mladjim pokolenjima da im olaksa muke u spoznaji njegove muzike. Poneki zapis ima od drugih ali vrlo malo.
Ovo drugo je poznata rumunska Seva i postavio sam zapise od nje u arhivi. Ovaj jos nisam Ciocarlia-G.Dinicu [You must be registered and logged in to see this link.]
nolle
Broj poruka : 43 Datum upisa : 12.08.2010 Godina : 33 Lokacija : Osijek - Vukovar
Naslov: Re: Trazim note od Narodnih kola i Instrumentala Sre Maj 30, 2012 12:03 pm
[You must be registered and logged in to see this link.] da li neko ima note od tugovanke i ovog kola sto ide posle nje? hvala
Skypi Admin
Naslov: Re: Trazim note od Narodnih kola i Instrumentala Sre Maj 30, 2012 1:04 am
ljupcebgd ::
Malo zanimacije za moje drugare:
Virtuozna Sarba de la Costinesti Vasile Pandelescua MP3[You must be registered and logged in to see this image.]
Pozdrav
supermaestro75
Broj poruka : 144 Datum upisa : 15.03.2011 Godina : 49
Naslov: Re: Trazim note od Narodnih kola i Instrumentala Uto Maj 29, 2012 9:05 pm
imali neko note od "pandale" od ljubise pavkovica, a mislim da je original kompozicija od vasile pandalescu ako se nevaram...hvala, pozz:)
Nasi
Broj poruka : 60 Datum upisa : 17.05.2010
Naslov: Re: Trazim note od Narodnih kola i Instrumentala Čet Maj 24, 2012 6:55 pm
Hvala kolege, iz mnogo vreme trazim kolo Ziletov merak - Miletic [You must be registered and logged in to see this link.] Dali imas note? Pozdrav iz Bulgarske, uskoro postavim nove note.
Skypi Admin
Naslov: Re: Trazim note od Narodnih kola i Instrumentala Sre Maj 23, 2012 8:48 pm
E ovih dana sam rasturen zbog zubobolje pa nisam nacisto s' ovim kolom, Da li je notni zapis za postavljanje ili ne.Secam se samo da je od prijatelja Vasketa. Ako nije za postavljanje uklonicemo ga,a do tada nek posluzi onom kiome treba. [You must be registered and logged in to see this link.]
kuzmar
Broj poruka : 126 Datum upisa : 01.05.2010
Naslov: Re: Trazim note od Narodnih kola i Instrumentala Uto Maj 22, 2012 2:37 pm
Doce ::
Da li neko zna kako se zove kolo sa pocetka snimka [You must be registered and logged in to see this link.] , tj. da li neko ima note !!!
Naslov: Re: Trazim note od Narodnih kola i Instrumentala Sub Maj 12, 2012 5:37 pm
Jel mi mozete reci kako se zove ovo kolo [You must be registered and logged in to see this link.] pocinje od 2:20 i ako imaju note za njega ?
HVALA VAM !
deki89
Broj poruka : 21 Datum upisa : 27.04.2012
Naslov: Re: Trazim note od Narodnih kola i Instrumentala Pon Apr 30, 2012 12:19 pm
Da li ima neko "Jovanovo Kolo" jedno lepo sumadijsko kolo od Jovana Stanojevica? pozdrav
deki89
Naslov: Re: Trazim note od Narodnih kola i Instrumentala Sub Apr 28, 2012 9:49 am
Hvala vam jos jednom Pozdrav Kolege
vaske
Broj poruka : 41 Datum upisa : 14.01.2010
Naslov: Re: Trazim note od Narodnih kola i Instrumentala Sub Apr 28, 2012 8:22 am
Zdravo svima,
Nadam se da kolega enverr nece da zameri na ovu upadicu. Slobodankino kolo je kolo Vitomira Zivotica,naravno snimio je svoju verziju i Mirko Kodic,koju je deki89 trazio. Ja imam jedan zapis Vitine verzije,pa radi uporedjivanja moze da koristi,a i od viska glava ne boli.Na zalost nemam i mp3 kako bi uporedjivanje bilo pravo. Jos neka Vitina kola je snimio Kodic,kao sto je npr.Pozarevljanka .
Naslov: Re: Trazim note od Narodnih kola i Instrumentala Pet Apr 27, 2012 11:36 pm
Envere ako sam dobro razumeo ovo kolo mogu da dodam u arhivu.Ujedno da olaksam kolegi preuzimanje.Hvala za note jer mislim da nemam. Slobodankino kolo-Mirko Kodic [You must be registered and logged in to see this link.]
Skypi Admin
Naslov: Re: Trazim note od Narodnih kola i Instrumentala Pet Apr 27, 2012 10:48 pm
qwer ::
Naučio sam ono kolo "Inimioara,inimioara-Farmita Lambru" ali nikako da pogodim basove. Skypi ako slučajno znaš napiši nekoliko baseva
Postavio sam nedavno notni zapis ali za bas tonove bas nisam siguran. Akordi su navedeni u zapisu...
deki89
Naslov: Re: Trazim note od Narodnih kola i Instrumentala Pet Apr 27, 2012 10:30 pm
enverr, Jer Imate jos jeden drugi link za slobodankino Kolo od Kodica ? hvala unapred.
qwer
Broj poruka : 26 Datum upisa : 06.05.2011
Naslov: Re: Trazim note od Narodnih kola i Instrumentala Pet Apr 27, 2012 10:23 pm
Naučio sam ono kolo "Inimioara,inimioara-Farmita Lambru" ali nikako da pogodim basove. Skypi ako slučajno znaš napiši nekoliko baseva
Skypi Admin
Naslov: Re: Trazim note od Narodnih kola i Instrumentala Sre Apr 25, 2012 10:09 pm
nikolicoliver73 ::
Da li ima neko note kola "Đurđevdan i Patalove gajde" od Novice Nikolića-Patala
Ovde imas neki zapis Patalove gajde,ono bar smisao tog kola. Slabo ima nota od Patala. [You must be registered and logged in to see this link.]
dejo14
Broj poruka : 32 Datum upisa : 02.02.2011
Naslov: Re: Trazim note od Narodnih kola i Instrumentala Sre Apr 25, 2012 9:43 pm
[You must be registered and logged in to see this link.] Pomoc!!! koje je ovo prvo kolo..trebaju mi note od tog kola ako ima tko ? molim vas jako mi je ljepo i želim ga naucit hvala unapred
Skypi Admin
Naslov: Re: Trazim note od Narodnih kola i Instrumentala Pon Apr 23, 2012 2:04 pm
dejankorg ::
jel ima neko note od kola "igrale se delije" hitno mi treba hvala unaprijed.
Ima dosta zapisa ove pesme ali s' obzirom da se igra u folkloru moze proci kao kolo.U svim je zapisna osnovna melodija pesme, a eto dodao sam i forspil otprilike.Tako ga znam.
IGRALE SE DELIJE-ISIDOR BAJIC / BOZIDAR JOKSIMOVIC P.S.TEKST-M.P.SELJANCICA [You must be registered and logged in to see this link.]
Skypi Admin
Naslov: Re: Trazim note od Narodnih kola i Instrumentala Pon Apr 23, 2012 8:46 am
Note Kola Caslava Ljubljenovica.Tesko Boga mi da ces to ovako naci jer ako ih neko ima verovatno je narucio i sumnjam da ih sve i kad bi hteo sme direktno postaviti. Ovde ima link za njegovu skolu harmonike? [You must be registered and logged in to see this link.]
P.S.U ovoj temi ima Sumadijski biser jedini notni zapis od Caslava koji je kolega Nasi ljubazno podelio s' nama. [You must be registered and logged in to see this link.]
supermaestro75
Naslov: Re: Trazim note od Narodnih kola i Instrumentala Ned Apr 22, 2012 11:10 pm
trazim notni zapis od ovih kola:
Crnotravski cacak Juzni ekspres Sar-planinsko oro Vlasko Kolo (Boban Prodanovic)
dejankorg
Broj poruka : 4 Datum upisa : 03.04.2012
Naslov: Re: Trazim note od Narodnih kola i Instrumentala Ned Apr 22, 2012 1:23 am
jel ima neko note od kola "igrale se delije" hitno mi treba hvala unaprijed.
Skypi Admin
Naslov: Re: Trazim note od Narodnih kola i Instrumentala Sub Apr 21, 2012 10:40 pm
5 kola sa prstoredom. Banjski cacak Svilen konac Svrljiski cacak Trojanac Uzicko [You must be registered and logged in to see this link.]
pkpcbn
Broj poruka : 425 Datum upisa : 26.07.2011
Naslov: Re: Trazim note od Narodnih kola i Instrumentala Uto Apr 10, 2012 12:15 am
Skypi ::
Kaletovo kolo-Mile Urosevic je odrario kolega mali decak... Sad da li je to isto kolo kao i Banetovo stvarno ne znam. [You must be registered and logged in to see this link.]
Ranije je trazeno ovo kolo pa sam ga zapisao kako ga znam.Ako neko od harmonikasa ima volju nek popravi.
Jeste Skypi, to je to isto Kaletovo kolo kao i ona verzija od Branimira Djokica koju sam bio zamolio. Samo sto je Bane svoju verziju odsvirao milion puta bolje nego sto zvuci na onom mp3 sto dodje uz note. Hvala Ti mnogo na pomoci.
Skypi Admin
Naslov: Re: Trazim note od Narodnih kola i Instrumentala Pon Apr 09, 2012 5:31 am
Kaletovo kolo-Mile Urosevic je odradio kolega mali decak... Sad da li je to isto kolo kao i Banetovo stvarno ne znam. [You must be registered and logged in to see this link.]
Ranije je trazeno ovo kolo pa sam ga zapisao kako ga znam.Ako neko od harmonikasa ima volju nek popravi.
Naslov: Re: Trazim note od Narodnih kola i Instrumentala Sre Apr 04, 2012 4:15 pm
Za harmonikašica_sb
Medeno kolo-Ljubisa Pavkovic [You must be registered and logged in to see this image.]
Skypi Admin
Naslov: Re: Trazim note od Narodnih kola i Instrumentala Uto Apr 03, 2012 7:55 pm
Pargar kolo-Danilo Vasic [You must be registered and logged in to see this link.]
Skypi Admin
Naslov: Re: Trazim note od Narodnih kola i Instrumentala Ned Apr 01, 2012 10:10 pm
Inimioara,inimioara-Farmita Lambru
Rumunija ,prilicno zahtevno i nezgodno ,a note...
qwer
Broj poruka : 26 Datum upisa : 06.05.2011
Naslov: Re: Trazim note od Narodnih kola i Instrumentala Ned Apr 01, 2012 8:19 pm
Dali ima neko note za ovo kolo [You must be registered and logged in to see this link.] ne piše kako se zove.
Hvala !
Skypi Admin
Naslov: Re: Trazim note od Narodnih kola i Instrumentala Sub Mar 31, 2012 4:01 pm
lazarica ::
VELIKI POZDRAV! HITNO SU MI POTREBNE!!! TO SU NOTE ZA IGRE SA STARE PLANINE. BASARA, PODLITUSKA KATANKA. VELIKI POZDRAV SVIMA!!!
Sto se tice razmene nota najvece stipse su folklorasi. Basara [You must be registered and logged in to see this link.]
Katanka [You must be registered and logged in to see this link.] Lile,Lile Ovo je koliko znam ta Podlituska [You must be registered and logged in to see this link.] E po meni ona bi trebala da ide ovako otprilike. [You must be registered and logged in to see this link.] P.S.Jos jedan zapis koji si imao na poslednjoj stranici Katanka [You must be registered and logged in to see this image.]
supermaestro75
Naslov: Re: Trazim note od Narodnih kola i Instrumentala Sub Mar 31, 2012 12:59 am
trazim note od ljubise pavkovica - kolo punom nogom, treba mi hitno zamolio bih svako ko mi moze pomoci da nadjem hvala pozdrav
Damjan
Broj poruka : 46 Datum upisa : 07.03.2010
Naslov: Re: Trazim note od Narodnih kola i Instrumentala Sre Mar 21, 2012 8:10 pm
Naslov: Re: Trazim note od Narodnih kola i Instrumentala Čet Feb 09, 2012 9:42 pm
Svilen konac je za mene instrumental,a verzije s' pevanjem samo mu ubijaju draz.To je rodjeno za violinu i samo tako pravo zvuci.
Svilen konac [You must be registered and logged in to see this image.] Svilen konac kolo-S prstoredom Svira se posle svilenog konca u mnogim snimljenim verzijama Miodrag Jasarevic,Aca Sisic... [You must be registered and logged in to see this image.]