| Akordi od mene | |
|
|
Autor | Poruka |
---|
Alinho
Broj poruka : 5 Datum upisa : 06.10.2009
| Naslov: Akordi od mene Čet Mar 11, 2010 9:39 pm | |
| Pozdrav svima!
Evo da i ja nesto podijelim sa vama.
http://rapidshare.com/files/362065047/Akordi_NOVITETA.rar.html
Na tom linku imate narocito narodne pjesme. Izvodjaci su: Aco Pejovic, Nikola Rokvic, Donna Ares, Dejan Matic, Sasa Matic itd.
http://rapidshare.com/files/362068364/akordi.rar.html
Na tom linku ima jedna pjesma od Halida Muslimovic, Zeljka Samardzica , neko kolo i jos nesta
http://rapidshare.com/files/362068998/Akordi_1_.rar.html
Na tom linku imate mnogo sevdalinka, starih narodnih i nesto od Vlade Georgieva
Nadam se da ima za svakoga pomalo. Pozdrav svima i toliko za ovaj put. Uzivajte u svirci ;-) | |
|
| |
Skypi Admin
Broj poruka : 4793 Datum upisa : 10.02.2009 Godina : 63 Lokacija : Kućerak u Sremu
| Naslov: Re: Akordi od mene Pet Mar 12, 2010 11:13 pm | |
| Hvala Alinho Nadam se da ce posluziti momcima. _________________ Vrlo je tesko znati sve ne znati nista jos je teze
| |
|
| |
daca91
Broj poruka : 119 Datum upisa : 30.10.2009 Lokacija : Srbija,Kragujevac
| Naslov: Re: Akordi od mene Ned Mar 14, 2010 1:20 pm | |
| Imam i ja dosta akorda,ali ne znam kako da ih postavim | |
|
| |
Alinho
| Naslov: Akordi Pon Mar 15, 2010 10:06 pm | |
| #Daca91
Da li mozes skupiti sve akorde u .rar fajl i onda uploade na nekoj stranici. Naprimjer www.megaupload.com ili rapidshare.com
Da bih napravio .rar fajl , skini program WinRar. Mozes ga dzabe skinuti na internetu , ako ga vec nemas ;-)
Volio bih da vidim kakvog materijala imas. Koji se akordi? Kakva je vrsta muzika? | |
|
| |
daca91
| Naslov: Re: Akordi od mene Uto Mar 16, 2010 1:32 pm | |
| #Alinho Evo pa vidi,ima dosta stvari...Trebam jos da sakupim,pa da ih kompletriam (mada ih i ovako ima dosta)... A i drugima ce da posluze ovi akordi !!! pozz http://www.megaupload.com/?d=R8428ZYS | |
|
| |
Alinho
| Naslov: Akordi Uto Mar 16, 2010 3:54 pm | |
| #Daca91
Hvala prijatelju. Super su ti akordi. Neke sam vec vidio nekuda po internetu kao i neke sto sam i ja vec postavio. Jedva cekam da postavis taj drugi dio ako mozes , jer u ovome je isto bilo dosta dobrog materijala, sto mi je bas trebala.
Hvala ti jos jednom za akorde
Pozdrav , Alen - Danska | |
|
| |
daca91
| Naslov: Re: Akordi od mene Uto Mar 16, 2010 5:10 pm | |
| Postavicu ga...Samo da prikupim jos malo materijala.... pozz | |
|
| |
Skypi Admin
Broj poruka : 4793 Datum upisa : 10.02.2009 Godina : 63 Lokacija : Kućerak u Sremu
| Naslov: Alinho Čet Mar 18, 2010 6:10 pm | |
| Pozdrav svima
Da li mozda neko ima note od ovih pjesama :
Dino Merlin - Laku noc moja mala barbiko Dino Merlin - Ne zovi me na grijeh Dzenan Loncarevic (Rizo Hamidovic) - Ostavljas me samog Sasa Matic - Sad je kasno Zeljko Vasic - Samo moja Gordana - Pusti me da nadjem srcu lek Toma Zdravkovic - Kafana je moja istina Oliver Dragojevic - Bez tebe
Hvala unaprijed Skypu i ekipi :-) _________________ Vrlo je tesko znati sve ne znati nista jos je teze
| |
|
| |
Skypi Admin
| Naslov: Skypi Čet Mar 18, 2010 6:12 pm | |
| Ima samo Tomina Kafana. Sve pesme s albuma su zapisane osim Barbike Ostale nemam,jedino znam Gocu Stojicevic... _________________ Vrlo je tesko znati sve ne znati nista jos je teze
| |
|
| |
The author of this message was banned from the forum - See the message |
Grale
Broj poruka : 49 Datum upisa : 24.03.2010 Godina : 30 Lokacija : Osijek
| Naslov: Re: Akordi od mene Čet Mar 25, 2010 9:07 pm | |
| trebao bi akorde nekih pjesama pa ako imate tri livade nigdje lada nema na malenom brijegu pusti selo neka prica ciganka mi gatala na travi ja sam momak(junak) iz doline | |
|
| |
daca91
| Naslov: Re: Akordi od mene Sub Mar 27, 2010 7:51 pm | |
| Evo jos akorda... Bice ih jos,uskoro http://www.megaupload.com/?d=ILR4BE8P | |
|
| |
The author of this message was banned from the forum - See the message |
Grale
Broj poruka : 49 Datum upisa : 24.03.2010 Godina : 30 Lokacija : Osijek
| Naslov: Re: Akordi od mene Ned Mar 28, 2010 10:20 pm | |
| daca dal bi mogo da dignes opet ove akorde, nevalja mi link :S
#Alinho Evo pa vidi,ima dosta stvari...Trebam jos da sakupim,pa da ih kompletriam (mada ih i ovako ima dosta)... A i drugima ce da posluze ovi akordi !!! pozz http://www.megaupload.com/?d=R8428ZYS | |
|
| |
Skypi Admin
| Naslov: Vino i gitare Pon Mar 29, 2010 8:23 am | |
| Pozdrav Jedna knjiga sa akordima i tekstovima nasih pesama, Vino i gitare http://www.esnips.com/doc/a5215fd2-b3a0-4b25-94b2-33f0df2bcdb8/Vino-i-gitare _________________ Vrlo je tesko znati sve ne znati nista jos je teze
| |
|
| |
daca91
| Naslov: Re: Akordi od mene Pet Apr 16, 2010 4:10 pm | |
| Jel ima neko akorde za pesmu Trazi (od Harisa Dzinovica) ? Hvala unapred | |
|
| |
Skypi Admin
| Naslov: Re: Akordi od mene Pet Apr 16, 2010 9:52 pm | |
| - Grale ::
- trebao bi akorde nekih pjesama pa ako imate
tri livade nigdje lada nema na malenom brijegu pusti selo neka prica ciganka mi gatala na travi ja sam momak(junak) iz doline Pozdrav Skoro sam zaboravio za ovo.Imas akorde ali i note. Mislim da se neces buniti zbog toga. [img=http://img197.imagevenue.com/loc857/th_47187_Cigankamigatalanatravi_122_857lo.jpg][img=http://img250.imagevenue.com/loc456/th_47205_Jasamjunakizdoline_122_456lo.JPG][img=http://img218.imagevenue.com/loc876/th_47215_Namalenombrijegu_122_876lo.jpg] [img=http://img214.imagevenue.com/loc1087/th_47234_Pustiselonekaprica_122_1087lo.JPG][img=http://img200.imagevenue.com/loc446/th_47292_Trilivade_122_446lo.jpg] _________________ Vrlo je tesko znati sve ne znati nista jos je teze
| |
|
| |
Skypi Admin
| Naslov: Re: Akordi od mene Sre Apr 28, 2010 11:18 am | |
| Pozdrav - Kod:
-
Šaban Šaulić Nisi došla kada sam te zvao Uvod |E \ H \ E-F#7 \ H | \E | H \ Am-F#7 | H-F#7 \ H | E F#7 H Nisi došla kada sam te zvao E E7 A da te vidim makar zadnji put E E7 A F#7 H H7 da ti kažem koliko te volim E E7 Am F#7 H i da više nisam na te ljut.
Zavoleh te bolnom dušom svojom došao sam opet da te tražim ne nadjoh te pred kapijom tvojom da ja duši boli ublazim
Majka me je tvoja dočekala ali ti nisi bila tu Selam sam ti poslao po majci da još uvijek živiš u mom snu.
Nikad više neću da te tražim znam da meni nikad nećeš doć' ostade mi samo da se sjećam da je bila samo jedna noć. _________________ Vrlo je tesko znati sve ne znati nista jos je teze
| |
|
| |
Skypi Admin
| Naslov: Re: Akordi od mene Pet Okt 08, 2010 1:04 pm | |
| - Kod:
-
Pisi,pisi jarane-Halid Muslimovic
Uvod|C|G|C|G|C|D|Em-D|Em|C-D|Em| Em]Ide jaro [H]na daleke [Em]pute C]odlazi mi [D]drug u zemlju [G]stranu C]obeco je [D]na rastanku [G]tuznom [E7] Am]da ce cesto pisat svom ja[H]ranu da ce cesto pisat svom ja[Em]ranu [D]
Ref. 2x
[C]Pisi, pisi [G]jarane [C]iz daleka [G]svijeta
[C]kad u srcu [D]javi ti se [G]bol [E7]
[Am]kad za Bosnom obuzme te [Em]sjeta
[D]pisi, pisi [Hm]ti jaranu [Em]svo[D] [Em] om
Pjevas jaro a srce ti place ne mili se nikome tudjina isplaci se i bice ti lakse na ramenu svojim jaranima na ramenu svojim jaranima Ref. 2x Nemoj stari zaboravit Bosnu rodnu Jugu, sa ognjista pjesmu jarani ce cuvati sve tvoje staru majku, uplakanu Esmu. staru majku, uplakanu Esmu. _________________ Vrlo je tesko znati sve ne znati nista jos je teze
| |
|
| |
Ceki
Broj poruka : 46 Datum upisa : 17.11.2010
| Naslov: Re: Akordi od mene Sre Nov 17, 2010 10:27 pm | |
| Je l' mozete da mi napisete akorde Mozda smo i mi od Kosmajca...Unapred hvala.. | |
|
| |
Skypi Admin
| Naslov: Re: Akordi od mene Čet Nov 18, 2010 12:23 am | |
| Pozdrav Nema potrebe da dupliras tj pises isti post u vise tema s' nadom da ce biti bolje zapazen ili iz kojeg vec razloga.Dovoljan je jedan na pravom mestu tj. adekvatnoj temi kao sto si ovde napisao.
Osnovni akordi su ovi.
Mozda smo i mi-Rade Kosmajac
Forspil C,Am,F,G C,Em-Am,F,G C,Am,F,G Am,Em-F,Am | F G,G, Strofa Am,Em,F,C, Am,Em,F,C, Am,Em,F,C, Am,Em,F,G,G, Ref C,Am,F,G C,Em,Am-F,G C,Am,F,G-Am C,Em,Am-F,G _________________ Vrlo je tesko znati sve ne znati nista jos je teze
| |
|
| |
Skypi Admin
| Naslov: Re: Akordi od mene Pon Jan 10, 2011 7:14 pm | |
| - Kod:
-
Moravsko predvecerje-Miroslav Ilic
[D]Noc silazi niz grane oro[G]ve svici pale sela i soro[D]ve sumi re[G]ka kroz guste vrba[D]ke kroz vrba[A]ke i kroz povrt[A7]nja[D]ke
[D]Kasnim [G]zrakom [D]sunce polja [A7]lju[D]bi [D]vodenice na Moravi gubi slavuj goru [A7]svojom pesmom [Em-H7-Em]poje [A7]pokraj reke sve dvoje i dvo[D]je
Huci naper stare vodenice i cuje se, pesma medenice suton Suncu smice sjaj i boje skriva mene, sa mnom zlato moje
Predvecerje zvuk frule razleze Morava me uspomenom veze dvojnicama i poljanom rodnom sa sviralom i pesmom narodnom
Oj, Moravo, pesmo preodavna za cas tiha, za cas vodoplavna svatove si mnoge prevozila izvor vodom bistrom napojila
Volim tvoje skele, camce male Mesec, zvezde, kad ti noc zapale na obali kolibe sto stoje tu ostase uspomene moje _________________ Vrlo je tesko znati sve ne znati nista jos je teze
| |
|
| |
Skypi Admin
| Naslov: Re: Akordi od mene Pon Jan 24, 2011 11:26 pm | |
| - Kod:
-
Miroslav Skoro-Jeleno lijepa
[Em]Jeleno lijepa [D]ljuba[C]vi gdje su te [D]duso odve[Em]li, obecala si [D]meni[C] ti da ces mi [D]sina rodi[Em]ti
[Em]Kazu mi stari [D]ciga[C]ni u Pesti [D]su te vidje[Em]li, da neces mome[D] naru[C]cju jer braca [D]to ti ne da[Em]ju
Ref. [G]Zato ljube moja bolujem [D]nicemu se ne radujem [C]zato ljube moja [D]bol [C]bolu[Em]jem
[Em]Jeleno lijepa [D]ljuba[C]vi [C]po nekome [D]napisi [Em]ti, zbore li pravo [D]ciga[C]ni pisi mi [D]kada dola[Em]zis
Ref. [G]Jer ja ljube moja bolujem [D]nicemu se ne radujem [C]jer ja ljube moja [D]bol [C]bolu[Em]jem
[Am]Da l' su te od mene [G]odveli [D]braca ili [Em]cigani, [Am]tuga ce zemlju [Em]pokriti [C]ako se [H7]meni ne vra[Em]tis
Stiglo mi pismo Jeleno i srce mi se slomilo, u njemu pises Jeleno sto se to s tobom desilo
Nisu te od mene odveli ni braca, a ni cigani vec tvoje srce nevjerno tudjinu sto se podalo 2x
A ja ljube moja bolujem nicemu se ne radujem, ja ti ljube moja bol bolujem
Jer ja ljube moja bolujem nicemu se ne radujem, zivot kunem i umirem
Jeleno lijepa ljubavi zbog nas ce plakati vjekovi _________________ Vrlo je tesko znati sve ne znati nista jos je teze
| |
|
| |
Skypi Admin
| Naslov: Re: Akordi od mene Ned Mar 06, 2011 9:50 am | |
| - Kod:
-
Aca Lukas(duet Mira Skoric) Vrati nam se druze moj Intro Ritam gitara Fm (4 3) Eb5 ||:F5|-Bb5 Eb5|F5:||-Bb5 Ab5|| [Bb5]Dok ti u kafani [Eb] pijes,[Fm] druze [Bbm]oko tvoje kuce [Db]ve[Eb]tar [Fm]struze [Ab]zena ti se, kazu,[Eb] preudala [Bbm]deca svud po svetu [Db]raz[Eb]be[Fm]zala (B Db D)
[Eb5]Dok ti u kafani [Ab] pijes,[Bbm] druze [Ebm]oko tvoje kuce [Gb]ve[Ab]tar [Bbm]struze [Db]zena ti se, kazu,[Ab] preudala [Ebm]deca svud po svetu [Gb]raz[Ab]be[Bbm]zala (BbAbBbC)
Ref. [Db]Vrati nam se, [Ebm]druze moj [H]ti rat si [Ab]prezive[Bbm]o [Db]sto li te je [Ebm]rakija [H]u miru po[Gb]be[Ab]di[Bbm]la
Dok ti u kafani pijes, druze imenom se tvojim drugi sluze segrti ti radnju prokockase roditelji sami ostarise 2x
Ref. Solo |Bbm Ebm|Gb Ab Bbm|2x |Db Eb|Ab|Ebm Em|Ebm Ab Bbm| |Eb|Ab|Ebm Gb|Ab Bbm(BbFAbBA)|
Dok ti u kafani pijes, druze iznad tvoje muke vrane kruze vinogradi rodni rasprodani prozori na kuci polupani 2x
Ref. Kraj |Bb Eb E F G G# A|Ab Bb Bb Bb-| _________________ Vrlo je tesko znati sve ne znati nista jos je teze
| |
|
| |
Skypi Admin
| Naslov: Re: Akordi od mene Čet Mar 24, 2011 4:35 pm | |
| Slucajno nalutah na ovu knjigu akorda pa možda nekom nesto treba. Pri samom dnu potražite ovaj naziv. A collection of Serbian folk songs : lyrics and chords pdf http://sma.epfl.ch/~moric/ _________________ Vrlo je tesko znati sve ne znati nista jos je teze
| |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Akordi od mene Čet Mar 24, 2011 8:30 pm | |
| Di si ovog supervizora moga imenjaka iskopa? |
|
| |
Kaca
Broj poruka : 36 Datum upisa : 07.12.2010
| Naslov: Re: Akordi od mene Pet Mar 25, 2011 10:05 pm | |
| Da li bi neko mogao da mi napise akorde za Ne idi s njim od Sase Matica..Hvala.. | |
|
| |
Skypi Admin
| Naslov: Re: Akordi od mene Sub Mar 26, 2011 9:31 am | |
| - Hungary ::
- Di si ovog supervizora moga imenjaka iskopa?
Iskopa' njega Bili _________________ Vrlo je tesko znati sve ne znati nista jos je teze
| |
|
| |
Skypi Admin
| Naslov: Re: Akordi od mene Sub Mar 26, 2011 9:44 am | |
| - Kaca ::
- Da li bi neko mogao da mi napise akorde za Ne idi s njim od Sase Matica..Hvala..
Pozdrav Stalno sam u nedoumici kako napisati akorde iznad reci pesme da bi bilo sasvim jasno njihovo trajanje. Ako napisem iznad ili ih skupi ili razbaca. Ako ubacim u red iseckam reci i opet je dosta nepregledno. Mislim da je ovo dobar nacin Zapisani akord oznacava jedan takt a uspravna linija takodje. Sasvim je jasno koliko koji akord traje. Ovo je neka osnovna harmonija jer pesme kojima je osnova klavir vecinom imaju jos mnogo toga izmedju. - Kod:
-
Sasa Matic - Ne idi s' njim Intro Fm | | | Fm | | | Bbm | | | C 4 | C | -2X Fm | | | Fm | | |
Fm | C | Fm | Bb | Otvaram oci osecam da nisi tu Bbm | | | Fm | | | jastuk je poput kamena Fm | C | Fm | Bb | na nasoj slici pisala si poruku Bbm | | (Eb) Fm | | | da jos ti treba vremena Bbm6 | C | Fm | | | Kako sada cujem imas nekog pored sebe Bbm | C7 | Fm | | | a ja pesmama se trujem svaka seca me na tebe Bbm | C | Fm7 | | | i zamisljam kako stojis ljubis me i zvezde brojis Bbm6 | | | C | | | kako kazes da su nase sve
Ref. Db | | | Eb | Ab | Ne idi s njim, jer sa njim srecu neces naci Bbm | | | C | Fm | put je dug, a samnom putevi su kraci Db | | | Eb | Ab | okreni se, jer on te ne vodi k' sreci Bbm | | | C | Fm | zagrli me i ne moras mi nista reci Bbm | | | C | | | Fm | | Eb al' budi tu i ne idi Db | | | Bbm | | | Fm | | | obrisi suzu, nek se ne vidi
Po sobi skupljam tvoje stare poljupce jos te se nisam odrek'o a bila si mi blizu, ko nikada pre blizu a tako daleko
Kako sada cujem imas nekog pored sebe a ja pesmama se trujem svaka seca me na tebe i zamisljam kako stojis ljubis me i zvezde brojis kako kazes da su nase sve _________________ Vrlo je tesko znati sve ne znati nista jos je teze
| |
|
| |
Kaca
Broj poruka : 36 Datum upisa : 07.12.2010
| Naslov: Re: Akordi od mene Ned Mar 27, 2011 1:02 pm | |
| Da,da,bas mi je pomoglo,hvala vam punoo..A,je l' bi ste mogli i fospil?Da se pohvalim drugovima iz muzicke da ne znaju samo oni da sviraju Sasu Matica..? ) Hvala i poZz | |
|
| |
Skypi Admin
| Naslov: Re: Akordi od mene Pon Mar 28, 2011 1:19 pm | |
| Pozdrav Ima ovde mnogo clanova koji sviraju klavijature ali slabo ucestvuju . Sto se mene tice klavijaturu elementarno poznajem uz decu sto za potrebe skole,a sto u pokusaju da ih zaintersesujem za muziku. Bilo je uzaludno. Moje znanje je oskudno da bi korektnu uradio note za Piano. Za ovakve pesme je neophodan mini aranzman Piano ,Vocal i akordi iznad kao sto rade za strane pesme.Kod nas toga skoro da nema. Mnogi se tu snalaze pomocu midi files koji su vecinom lose i nekompletno odradjeni. Ne znam da li ti ovo moze sta pomoci. Sasa Matic-Ne idi s' njim (Piano) _________________ Vrlo je tesko znati sve ne znati nista jos je teze
| |
|
| |
Skypi Admin
| Naslov: Re: Akordi od mene Sre Apr 13, 2011 10:37 am | |
| - Kod:
-
Dejan Matic - Dozvola za ljubav
F#m Posteno bi bilo Hm Da ostanem u zivotu F#m Bez prava na srecu C#m7-------------F#m I bez prava na lepotu F#m Ljubio sam druge F#m------Hm Varao sam nju pred svima F#m A bila je ono D-----------C#m7------F#m Sto se samo jednom ima
ref. -------------A..,E-- Dozvola za ljubav Hm---------E------ Nek mi bude oduzeta A-------E-D------E------------ Kad sam je isterao iz svog sveta A--------E--Hm--------E------- A zbog mene jednu zenu dusa boli A-----E--D---------C#-------F#m Ne daj te nikom vise da me voli
Krivica je moja Sto je ikad zaplakala A ona je kriva Samo sto je mene znala Recite da gresi Ako cuva uspomene Ostavljena nije Nego spasena od mene _________________ Vrlo je tesko znati sve ne znati nista jos je teze
| |
|
| |
Skypi Admin
| Naslov: Re: Akordi od mene Sre Apr 13, 2011 2:55 pm | |
| - Kod:
-
Mitar Miric - Dajte mi da zivim
F--------------------------- Pricate mi o zivotu mom Eb---------Dm---- ne pricate o svom dm--------G7-------------C- ucite me kako ja da zivim ------------------Bb---------dm- I da vise ne zalim za njom
refren Dm----C------Dm dajte mi da zivim 2x ------------------F zbog mladosti koja gori C----------------Dm zbog proslosti koja boli G-------------G7-C- zbog ljubavi njene ------------Dm ne krivite mene [2x]
O zivotu mome znate sve i da pijem zbog nje svaka prica pocinje o meni prijatelju uzeli bi sve
Pustite me da odlucim sam kako zivim, ja znam necete me promeniti nikad kome hocu srce cu da dam _________________ Vrlo je tesko znati sve ne znati nista jos je teze
| |
|
| |
emir92
Broj poruka : 449 Datum upisa : 08.05.2013
| Naslov: Re: Akordi od mene Pet Jan 24, 2014 12:15 pm | |
| OLIVER DRAGOJEVIĆ & ZDENKO RUNJIĆ http://www.sendspace.com/file/i2rmlk
Pozz... _________________ Notni zapisi narodne muzike --> http://notko.ba
| |
|
| |
Sponsored content