| milanm - notni zapisi | |
|
+4hrmnk paolo_2 radojica Skypi 8 posters |
|
Autor | Poruka |
---|
milanm
Broj poruka : 275 Datum upisa : 19.02.2009 Godina : 73 Lokacija : Zemun
| Naslov: Re: milanm - notni zapisi Ned Mar 06, 2016 7:36 am | |
| Prošlo je skoro 3 godine od kako se nisam pojavio na forumu i nisam pokušao da zapišem neku od starih pesama koju volim. Evo pokušaja da se zapiše pesma "Što gu nema Cveta" prema izvođenju starog majstora Čede Markovića: [You must be registered and logged in to see this link.]Pošto sam za ove tri godine sigurno malo muzički zarđao, eventualne ispravke su dobrodošle. Pozdrav | |
|
| |
milanm
| Naslov: Re: milanm - notni zapisi Pet Mar 22, 2013 11:05 am | |
| Skoro sam na YouTubeu našao jedan video u kome Merima Njegomir i Cune Gojković pevaju par izvornih narodnih pesama (Oj devojče Piroćanče, Lepe li su nano Gružanke devojke i Oj Coko, Coko). Sudeći po njihovom izgledu, snimak je od pre bar dvadesetak godina, a pesme su još mnogo, mnogo starije. Za jednu od njih (Oj Coko, Coko), bar koliko ja znam, nije bilo notnog zapisa na forumu, pa ga zato sada postavljam: [You must be registered and logged in to see this link.]Pozdrav | |
|
| |
milanm
| Naslov: Re: milanm - notni zapisi Sre Jan 23, 2013 10:10 am | |
| Za vreme jednog od januarskih praznika, na koliko se sećam BN televiziji, sam čuo i video Rašu Pavlovića kako peva staru i zaboravljenu pesmu "Pozdravi je sunce milo". Malo sam pretražio svoj hard disk i našao, mislim originalnu verziju ove pesme, koju je otpevao Safet Isović. Ovo je moj pokušaj da zapišem ovu lepu pesmu: [You must be registered and logged in to see this link.]Pozdrav | |
|
| |
milanm
| Naslov: Re: milanm - notni zapisi Sre Dec 26, 2012 8:21 am | |
| Posle male pauze evo još jedne pesme posvećene mojoj zavičajnoj reci Moravi. Pesmu je snimio Radiša Urošević, a zove se "Morava se utišala": [You must be registered and logged in to see this link.]Ova prilično nostalgična pesma (Eh, stara dobra vremena kojih više nema!) ima i par nesvakidašnjih melodijskih rešenja, na primer, celostepena modulacija na prelazu iz strofe u refren (iz G dura u A dur). Pozdrav | |
|
| |
milanm
| Naslov: Re: milanm - notni zapisi Sub Dec 08, 2012 8:43 am | |
| Kopajući po internetu u potrazi za starim dobrim pesmama naišao sam na jedan (za mene) pravi biser. Pesma je "Studena me kiša šiba" u izvođenju Mile Matić, zvezde Skadarlijskih restorana šezdesetih godina prošlog veka. Evo notnog i mp3 zapisa ove pesme: [You must be registered and logged in to see this link.]Ovu pesmu sam do sada znao samo u izvođenju Slavka Perovića. I ako su ove dve verzije melodijski dosta slične, ipak je utisak posle slušanja veoma različit. Meni se mnogo više sviđa verzija Mile Matić. Da bi i vi mogli da uporedite ove dve verzije, kao dodatak današnjem prilogu postavljam i notni i mp3 zapis verzije Slavka Perovića: [You must be registered and logged in to see this link.]Pozdrav | |
|
| |
milanm
| Naslov: Re: milanm - notni zapisi Sub Nov 24, 2012 7:45 am | |
| Mislim da sam ranije napomenuo da mi je najdraža pevačica Merima Njegomir. Ona ima puno snimaka lepih, izvornih pesama iz skoro svih EX YU krajeva, a i šire (naročito Rusija, pa čak i Kina). Pored izvornih pesama snima i odabrane novokomponovane pesme. Jedna od takvih je i "Lepi Rade". Ona je manje poznata od "Ivanovih korita", "Zbog tebe" i ostalih, pa zato evo njenog notnog i mp3 zapisa: [You must be registered and logged in to see this link.]Pozdrav | |
|
| |
milanm
| Naslov: Re: milanm - notni zapisi Čet Nov 15, 2012 11:00 am | |
| Evo još jedne pesme Mirosava Ilića koja je u sličnom fazonu kao i "Moravsko predvečerje", a koju sam prošle nedelje postavio u temi Miroslav Ilic - note. Ovog puta je pesma "Oj Moravo zelena dolamo". [You must be registered and logged in to see this link.]Obično pri zapisivanju pesama najviše problema imam kod foršpila (ako je malo brži). Ovog puta foršpil i refren pesme sam brzo i relativno lako zapisao (što ne znači da i u njima nema neka greška), ali sam se prilično namučio oko strofe koja je u rubatu. Možda bi bilo lakše da sam za produženje nekih nota koristio koronu (fermatu). Posle eventualnih ispravki ovog zapisa, on bi mogao biti prebačen u temu Miroslav Ilic - note. Pozdrav | |
|
| |
milanm
| Naslov: Re: milanm - notni zapisi Sre Okt 31, 2012 12:21 pm | |
| Evo još jedne stare i dobre pesme. To je "Zarasle su staze ove". Izabrao sam snimak Dušice Bilkić, po meni je to praznik za uši. [You must be registered and logged in to see this link.]Foršpil nisam zapisao jer je praktično identičan refrenu pesme, samo delimično se svira sa stakatom. Pozdrav | |
|
| |
milanm
| Naslov: Re: milanm - notni zapisi Sub Okt 13, 2012 1:12 pm | |
| - Skypi ::
- Mislim da prijatelju Milanu nece smetati kad se konstruktivno ucestvuje u njegovoj temi.
...
Naravno da mi ne smeta kada neko u ovu temu doda svoj zapis neke lepe, stare pesme. Čak šta više, to me baš raduje i mogu reći da mi je žao što osim Skypija, profesora Hungaryja i enverra nema još nekoga ko bi se uključio. Danas postavljam zapis jedne od pesama koja sigurno spada u grupu onih kojima je ova tema namenjena, dakle stare, dobre pesme. Reč je o pesmi "Okreni glavu Milice" iz repertoara Dobrivoja Topalovića: [You must be registered and logged in to see this link.]Pozdrav | |
|
| |
Skypi Admin
Broj poruka : 4793 Datum upisa : 10.02.2009 Godina : 63 Lokacija : Kućerak u Sremu
| Naslov: Re: milanm - notni zapisi Sre Okt 03, 2012 7:56 am | |
| Mislim da prijatelju Milanu nece smetati kad se konstruktivno ucestvuje u njegovoj temi. Siguran sam da mu nece smetati ni ova ppesma. Sedam godina srece - Dusica i Nedja Bilkic -[You must be registered and logged in to see this image.] _________________ Vrlo je tesko znati sve ne znati nista jos je teze
| |
|
| |
Skypi Admin
Broj poruka : 4793 Datum upisa : 10.02.2009 Godina : 63 Lokacija : Kućerak u Sremu
| Naslov: Re: milanm - notni zapisi Pon Okt 01, 2012 2:46 pm | |
| Hvala Milane na jos jednom zapisu skoro zaboravljene pesme i pevacice. Hvala i prijatelju Hungaryju na priblizavanju zapisa originalu jer Milan (kao i ja) zapisuje vecinom onako kako zna pesmu. E i ja sam listajuci neke notanke otkrio jednu staru zaboravljenu pesmu a i pevaca.Zapisao sam polustepen vise nego sto zvuci. Dalmatinko mila moja - Caslav Djokovic[You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this link.] _________________ Vrlo je tesko znati sve ne znati nista jos je teze
Poslednji izmenio Skypi dana Pon Okt 01, 2012 7:53 pm, izmenjeno ukupno 1 puta | |
|
| |
milanm
| Naslov: Re: milanm - notni zapisi Pon Okt 01, 2012 9:53 am | |
| Evo još jedne pesme koju je svojevremeno snimila Zorica Grba. Kao i u pesmi iz mog prošlog priloga, opet je u glavnoj ulozi jedna voćka. Prošli put je to bila šljiva, a sada je to jabuka (doduše samo u čvrstom stanju): [You must be registered and logged in to see this link.]Pozdrav | |
|
| |
milanm
| Naslov: Re: milanm - notni zapisi Sub Sep 15, 2012 6:24 am | |
| Evo jedne stare pesme iz koje se da i nešto naučiti. Pesma je "Moga Mila pogodila šljiva", a snimila je Zorica Grba. [You must be registered and logged in to see this link.]Ono što se iz ove pesme može naučiti je da je šljiva u tečnom stanju opasnija od šljive u čvrstom stanju. Neko će se sa ovim složiti, a neko neće. Što se mene tiče, volim šljivu u oba ova stanja, ali šta mogu kad je šljiva u čvrstom stanju dostupna samo u 2 - 3 letnja meseca, dok je u tečnom stanju raspoloživa tokom cele godine. Ajd` živeli! | |
|
| |
milanm
| Naslov: Re: milanm - notni zapisi Sre Sep 05, 2012 7:00 am | |
| Čini mi se da skoro nismo imali zapis neke pesme koju je snimio Tozovac, pa zato evo jedne stare: [You must be registered and logged in to see this link.]Mislim da je foršpil za ovu pesmu daleko najbrži od svih foršpila koje sam pokušao da zapišem, tako da i pored softverskog usporavanja pri slušanju verovatno ima nekih grešaka. Očekujem ispravke. Pozdrav | |
|
| |
milanm
| Naslov: Re: milanm - notni zapisi Pon Avg 20, 2012 6:20 am | |
| Pesma "Ide lola iz Indjije" u izvođenju Vere Ivković je bila veoma popularna sedamdesetih godina prošlog veka. Žanrovski spada u istu grupu sa pesmom "Veli meni moj komšija Steva" iz mog prethodnog priloga. [You must be registered and logged in to see this link.]Pozdrav | |
|
| |
milanm
| Naslov: Re: milanm - notni zapisi Sub Avg 11, 2012 6:52 am | |
| Još jedan stari i veliki hit. Anđelka Govedarović: "Veli meni moj komšija Steva" [You must be registered and logged in to see this link.]Pozdrav | |
|
| |
milanm
| Naslov: Re: milanm - notni zapisi Ned Jul 29, 2012 6:42 am | |
| Evo još jene pesme iz grupe starih, dobrih i u ono vreme popularnih. "Aj ja sam šećer" Mira Vasiljević [You must be registered and logged in to see this link.]Pozdrav | |
|
| |
milanm
| Naslov: Re: milanm - notni zapisi Pon Jul 16, 2012 7:59 am | |
| Dušica Bilkić je davno, davno, snimilča pesmu "Jorgovan". Pošto je po meni ovo veoma lepa pesma, evo njenog notnog i mp3 zapisa. Možda će se nekom od mlađarije koji ovu pesmu verovatrno nisu nikad ni čuli ipak dopasti i navesti ih da malo slušaju i stare, dobre pesme. [You must be registered and logged in to see this link.]Pozdrav | |
|
| |
milanm
| Naslov: Re: milanm - notni zapisi Ned Jul 08, 2012 1:07 pm | |
| Danas postavljam zapis pesme "Nedaleko od reke Rasine". Mislim da je najpoznatija verzija ove pesme ona koju je snimila Snežana Đurišić, pa sam zato nju koristio pri pravljenju zapisa. [You must be registered and logged in to see this link.]Nadam se da će bar Čarapani (Kruševljani) biti zadovoljni podsećanjem na ovu lepu pesmu. Pozdrav | |
|
| |
milanm
| Naslov: Re: milanm - notni zapisi Pon Jul 02, 2012 1:01 pm | |
| Pošto je sada vreme žetve, evo notnog i mp3 zapisa jedne "žetelačke" pesme. Reč je o pesmi "Jarko sunce odskočilo" koju je pored ostalih snimila i Lepa Lukić: [You must be registered and logged in to see this link.]Pesmu posvećujem svim onima koji u ove vrele dane provode vreme u kabinama kombajna i traktora, da bi mi ostali mogli da imamo brašna, hleba i ostalih đakonija koje se od tog brašna prave. Pozdrav | |
|
| |
milanm
| Naslov: Re: milanm - notni zapisi Sub Jun 23, 2012 1:45 pm | |
| U ovoj temi postavljam zapise starih dobrih (i po nekad malo manje starih) pesama koje volim. Jedna od takvih pesama je i "Što si Leno na golemo". Od devet snimaka raznih pevača koje imam, izabrao sam malo poznat snimak Dragice Nestorović Popović: [You must be registered and logged in to see this link.]Nadam se da mi nećete zameriti što sam pri izboru ove pesme bio još više ličan nego do sada. Pored toga što je ova pesma po meni prelepa, ima još jedan bitan razlog. U prošli utorak se rodila jedna Lena, a ja sam postao deda. Pozdrav | |
|
| |
milanm
| Naslov: Re: milanm - notni zapisi Pon Jun 18, 2012 2:38 pm | |
| - milanm ::
- ... je snimila Lepa Lukić, a napisao ju je, kao i mnoge druge Lepine hitove, Petar Tanasijević ...
Kao potvrdu konstatcije iz jednog od mojih prethodnih priloga, danas postavljam još jednu Lepinu pesmu čiji je autor Petar Tanasijević. Reč je o pesmi "Šaran ćilim vijugama" : [You must be registered and logged in to see this link.]Pozdrav | |
|
| |
milanm
| Naslov: Re: milanm - notni zapisi Ned Jun 10, 2012 7:45 am | |
- hrmnk ::
- Pozdrav Milane i ne brini. Prvo se ti dobro oporavi a za sve drugo ima vremena. Prvo je zdravlje a tebi će ga bog dati jer si ga tisuću puta zaslužio
Prvo veliko hvala prijatelju hrmnk na lepim rečima i željama. Obećao sam zapis pesme "Lijepa Jelka", ali me je profesor Hungary preduhitrio i postavio svoj zapis. Hvala mu. Ovom zapisu se ne može ništa ni dodati ni oduzeti. Zato sam pogledao "Spisak pesama za koje nema nota" i u njemu pronašao pesmu "Poleti golube moj" sa kojom je polovinom šezdesetih godina prošlog veka (ako se ne varam baš 1965.god.) Gvozden Radičević postigao veliki uspeh. Da bi se strariji forumaši prisetili ove pesme, a mlađi možda prvi put čuli, evo prvo audio snimka:
[You must be registered and logged in to see this link.]
Pored pesme koja je po meni vrlo lepa, posebno mi se dopada aranžnam sa frulom koja lepo boji celu pesmu.
Evo i mog pokušaja notnog zapisivanja ove pesme:
Pošto mi je još uvek ograničeno vreme za rad na računaru, pa čak ni harmoniku ne smem duže da razvlačim, u ovom zapisu nije bilo finog peglanja (doterivanja), pa su verovatne greške naročito u foršpilu, a i nisu dodati oni lepi prelazi između pojedinih delova. Očekujem ispravke i dopune.
Pozdrav
Septembra prošle godine sam postavio citirani prilog. Pre nekoliko dana mi je naš kolega enverr poslao svoj zapis dela ove pesme kojim je ispravio neke moje greške u foršpilu i prvom delu ove pesme (do dela u rubatu), na čemu sam mu veoma zahvalan. Ponovo sam zapisao ovu pesmu sa enverr-ovim ispravkama, pa pošto mislim da je ovo jedna od najlepših novokomponovanih narodnih pesama, postavljam je ovde, kako bi bila svima na raspolagannju: [You must be registered and logged in to see this link.]Napomena: Ja imam mp3 ove pesme koji je u F# duru. Enverr je svoj zapis napisao u F duru, pa sam zato i celu pesmu transponovao u Fdur. Pozdrav | |
|
| |
milanm
| Naslov: Re: milanm - notni zapisi Ned Jun 03, 2012 6:35 am | |
| Pošto nam je skoro ceo maj bio kišovit, evo jedne stare pesme koja je u skladu sa takvim vremenskim prilikama. Reč je o pesmi "Kiša pada, trava raste". Pevalo ju je dosta pevača, a ja sam izabrao snimak Vasilije Radojčić: [You must be registered and logged in to see this link.]Pozdrav | |
|
| |
milanm
| Naslov: Re: milanm - notni zapisi Ned Maj 27, 2012 6:44 am | |
| Pre skoro godinu dana je naš domaćin Skypi u temi "Forspili i akordi" postavio foršpil pesme "Ja sam rođen u Srbiji brale" koju je snimio Dobrivoje Topalović. Pokušao sam da ovaj zapis kompletiram i sa nedostajućim delom (samom pesmom), pa evo onoga što je na kraju ispalo: [You must be registered and logged in to see this link.]Pozdrav | |
|
| |
milanm
| Naslov: Re: milanm - notni zapisi Ned Maj 20, 2012 7:09 am | |
| Danas postavljam zapis stare pesme sa Kosova "Pošla je Jana u vinograda". Zapis je prema snimku Jordana Nikolića, jednog od najboljih interpretatora izvornog narodnog melosa sa Kosova i Metohije. [You must be registered and logged in to see this link.]Pozdrav | |
|
| |
milanm
| Naslov: Re: milanm - notni zapisi Ned Maj 13, 2012 11:06 am | |
| U prethodnom mom prilogu je bila pesma o malo neuspešnoj pastirici (pogubila je ovce), a danas je opet pesma o jednoj drugoj pastirici, koja je izgleda imala više uspeha. Pesmu "Odrasla sam ovce čuvajući" je snimila Lepa Lukić, a napisao ju je, kao i mnoge druge Lepine hitove, Petar Tanasijević. [You must be registered and logged in to see this link.]Pozdrav | |
|
| |
milanm
| Naslov: Re: milanm - notni zapisi Ned Maj 06, 2012 5:44 am | |
| Evo jedne stare pesme o pomalo nemarnoj pastirici koja je izgubila svoje ovce (ne zna se da li celo stado ili samo deo). Pesmu "Čuvam ovce pa sam pogubila" je snimila Vera Ivković: [You must be registered and logged in to see this link.]Pozdrav | |
|
| |
milanm
| Naslov: Re: milanm - notni zapisi Pon Apr 30, 2012 6:35 am | |
| Na forumu je do sada postavljeno nekoliko knjiga i više zbirki sa pesmama iz Makedonije. Koliko sam video u njima nema zapisa pesme "Šekerna", što me prilično čudi, pošto je pesma i lepa i poznata. Zato evo zapisa radjenog prema snimku dueta Selimova - Želčeski: [You must be registered and logged in to see this link.]Za razliku od dobrog dela pesama iz Makedonije koje koriste neparne taktove (7/8, 9/8 ...), ova je sa parnim taktovima. Pozdrav | |
|
| |
milanm
| Naslov: Re: milanm - notni zapisi Ned Apr 22, 2012 6:56 am | |
| Evo jednog snimka Radmile Dimić iz 1964. godine. Našao sam ga na YouTube-u. Pesma se zove "Koliko te dragi volim" a napisao ju je Vitomir Životić na tekst Zorana Obradovića. Ploču je izdao Jugoton (Jugoton – EPY-3144). Sve ove podatke sam našao tražeći kompletan tekst pesme, jer kako će te na snimku zapaziti, u trećoj strofi nedostaje prvi deo. Verovatno je ploča sa koje je snimak postavljen na Youtube tu preskakla, pa je taj deo isečen. [You must be registered and logged in to see this link.]Ako neko ima ovu ploču, ili se bolje snalazi u pretraživanju na internetu od mene, bilo bi lepo da pomogne u kompletiranju ovog snimka i zapisa. Pozdrav | |
|
| |
Skypi Admin
| Naslov: Re: milanm - notni zapisi Uto Apr 17, 2012 10:02 pm | |
| Hvala Milane za ove stare pesme koje otrzes od zaborava. P.S.Prelistvajuci jednu staru notnu svesku naidjem na ovu pesmu pa sam je prepisao.Nisam je nasao u ovim zbirkama koje imamo. Mozda je tebi poznata. Duni vetre malo jace[You must be registered and logged in to see this link.]Jedini snimak koji pronadjoh. [You must be registered and logged in to see this link.] _________________ Vrlo je tesko znati sve ne znati nista jos je teze
| |
|
| |
milanm
| Naslov: Re: milanm - notni zapisi Uto Apr 17, 2012 9:36 am | |
| Evo zapisa pesme "Šumadija u jesenje dane" koju je snimila Mira Vasiljević sa pevačkom grupom Đerdan. U Đerdanu je ona odšklovala popriličan broj mladih pevačica. [You must be registered and logged in to see this link.]Pozdrav | |
|
| |
milanm
| Naslov: Re: milanm - notni zapisi Ned Apr 08, 2012 7:40 am | |
| Današnji prilog bi mogao da nosi naslov: "Jedna pesma na dva načina" Pesma "P(j)evaj mi p(j)evaj sokole"se peva u raznim delovima bivše Juge. Ovde postavljam dve verzije. Jedna je od Slavonskih lola, a druga od Tozovca: [You must be registered and logged in to see this link.]Sama pesma je melodijski prilično jednostavna, pa mi se možda zato više sviđa verzija Slavonskih lola, koji su je učinili malo raznovrsnijom. Kod njih se treći takt malo razlikuje od prvog (kod Tozovčeve verzije ova dva takta su istovetna). Takođe u petom taktu melodija ide do šestog stupnja korišćene lestvice (G dur), pa se dobija veće tonski raspon nego kod Toziovca. Ono što me je posebno zainteresovalo kod verzije Slavonskih lola je to što posle strofe (dela pesme sa rečima) dolazimo do foršpila tako što se spuštamo za kvartu na niže, odnosno iz G dura prelazimo u D dur. Često se sreće obrnuti slučaj, da je foršpil između dve strofe za kvartu viši. Spuštanje foršpila na niže je izgleda mnogo ređe i ja se stvarno ne sećam da li sam nekada ranije to čuo. Pošto su foršpili u obe varijante skoro istovetni melodiji pesme, nisam ih posebno zapisivao. Zapisao sam i ukrase onako kako ih ja sviram. Možda ih je malo više nego što treba, pa bih voleo da pročitam i neki komentar o tome. Pozdrav | |
|
| |
milanm
| Naslov: Re: milanm - notni zapisi Ned Apr 01, 2012 7:28 am | |
| Pre nedelju dana se navršilo šest meseci (pola godine) od kada je ljubitelje dobre pesme i dobrog pevanja napustila Vasilija Radojčić. I ako ona više nije sa nama, ostale su njene mnogobrojne pesme koje će, siguran sam, još dugo pričinjavati zadovoljstvo svima koji ih slušaju. U ovoj temi sam već ranije postavio notne zapise njene dve pesme ("Zašto pitaš kolko mi je leta" i "Ruke bele, ruke željne"), a danas postavljam zapis pesme "Šta ću majko, šta ću": [You must be registered and logged in to see this link.]Pozdrav | |
|
| |
milanm
| Naslov: Re: milanm - notni zapisi Ned Mar 25, 2012 7:27 am | |
| Još jedna stara pesma iz repertoara dueta Milošević - Aleksić: [You must be registered and logged in to see this link.]Pozdrav | |
|
| |
milanm
| Naslov: Re: milanm - notni zapisi Pon Mar 19, 2012 8:34 am | |
| Danas postavljam notni i audio zapis pesme "U nedelju koja dođe" koju je šezdesetih godina prošlog veka snimio duet Milošević - Aleksić: [You must be registered and logged in to see this link.]Sama pesma se ne razlikuje mnogo od sličnih pesama iz onog vremena, a ono što me je posebno privuklo njoj je foršpil u kome dominira nezaboravna harmonika Radojke Živković. Pozdarv | |
|
| |
milanm
| Naslov: Re: milanm - notni zapisi Ned Mar 11, 2012 7:43 am | |
| Da nastavimo sa starim, lepim pesmama. Današnje pesme "Po brdima kupine sam brala" u izvođenju Radmile Dimić, se ni ja ne sećam. Pronašao sam je na YouTube, dopala mi se, pa evo notnog i tonskog zapisa: [You must be registered and logged in to see this link.]Primetićete da sam i notni i tonski zapis spakovao u jedan zip fajl i postavio na ziddu.com server. To je zbog toga što imageshack, gde sam do sada postavljao notne zapise, očigledno ima nešto protiv mene, jer pored toga što je u poslednje vreme moje zapise prikazivao uvećanim, sada mi je počeo da traži neke kodove, tako da uopšte nisam mogao da mu pristupim. Pozdrav | |
|
| |
milanm
| Naslov: Re: milanm - notni zapisi Ned Mar 04, 2012 7:44 am | |
| Posle starih novokomponovanih pesama Miodraga Todorovića Krnjevca iz prethodna dva priloga, danas dolazi na red jedna još starija pesma, koja, koliko ja znam, spada u grupu izvornih: Zapis je napravljen prema snimku Dragoljuba Lazarevića: [You must be registered and logged in to see this link.]Pozdrav | |
|
| |
milanm
| Naslov: Re: milanm - notni zapisi Ned Feb 19, 2012 8:04 am | |
| Evo još jedne lepe stare pesme iz pera Miodraga Todorovića Krnjevca. Kao i pesma iz mog prethodnog priloga, i ova je nastala polovinom šezdesetih godina prošlog veka. Reč je o pesmi "Najbolji sam momak", a snimio ju je Aleksandar Danilović: [You must be registered and logged in to see this link.]Notni zapis pesme: Pozdrav | |
|
| |
milanm
| Naslov: Re: milanm - notni zapisi Ned Feb 12, 2012 8:16 am | |
| Pre skoro pola veka (mislim oko 1965.godine) legendarni harmonikaš, muzički pedagog i kopozitor Miodrag Todrović Krnjevac je napisao pesmu "Ja sam momak Šumadinac". Lepa pesma, koja se kao što su i sve Mijine, oslanja na izvorni narodni melos. Tada je pesmu između ostalih snimio i sam Mija. Kao pevač čini mi se da baš nije bio na istom nivou kao što je bio muzičar, pa sam zato odabrao nešto mlađi snimak Radiše Uroševića (ne znam tačno godinu): [You must be registered and logged in to see this link.]Notni zapis ove lepe pesme bi po meni bio nešto nalik na: Napomena za Skypija: Smanjio sam rezoluciju slike na 150 dpi. Slika je sada manja nego u prošlim prilozima, kada je rezolucija bila 300 dpi, ali se opet ne vidi cela. Klizačima sa desne i donje strane se može pregledati cela, a desnim klikom na bilo koji deo slike i komandom "Save picture as ..." se može snimiti. Kada se snimljena slika učita, vidi se cela. Još nešto: Ja koristim link koji se nalazi u polju Forum Tumbnail u ImageShack prozoru. Možda bih trebao da pređem na link iz nekog drugog polja. Pozdrav Pozdrav | |
|
| |
Skypi Admin
| Naslov: Re: milanm - notni zapisi Pon Feb 06, 2012 8:59 am | |
-
Pozdrav profesore, Prošli kao i današnji zapis sam postavljao na isti način kao i sve prethodne, ali za razliku od ranije, sada kada se klikne na malu sličicu koja predtavlja zapis, dobije se jako uvećana slika koja se ne može odjednom sagledati. Zašto je to tako, stvarno nemam pojma. Ali u svakom slučaju zapis (slika) se može snimiti na računar (desni klik na bilo koji deo dobijene velike slike, pa onda Save picture as ...). Što je još čudnije, ovo se dešava i sa zapisima koje sam ranije postavljao, a koji su se normalno učitavali. Izgleda da ću morati da promenim način postavljanja ili server. Do tada, evo jutrošnjeg zapisa na ziddu.com:
Pozdrav Isprobao sam i isto se desava.Verovatno je u pitanju promena na Imageshake. Slika je ogromna zbog rezolucije 300dp.Sasvim je dovoljna rezolucija 150dp kad sacuvas rad za postavljanje.Osnovni link se prikazuje kao i ranije sto sam primenio u nazivu. Ne vidim potrebu da menjas jer moze se vrsiti preuzimanje a to je najvaznije. Adio Querida[You must be registered and logged in to see this image.] _________________ Vrlo je tesko znati sve ne znati nista jos je teze
| |
|
| |
Skypi Admin
| Naslov: Re: milanm - notni zapisi Ned Feb 05, 2012 10:01 pm | |
| Stvarno ne znam sta se desava.Koliko se secam nisam menjao podesavanja jer bi se verovatno odrazilo i na moje postavke images. Uglavnom note se mogu preuzeti Desni klik misem-Save Picture as!Moze i Propertis pa copy-paste link. [You must be registered and logged in to see this link.] _________________ Vrlo je tesko znati sve ne znati nista jos je teze
| |
|
| |
milanm
| Naslov: Re: milanm - notni zapisi Ned Feb 05, 2012 9:21 am | |
| Eve gu 'edna (pesma) od kude Niš. Durska pesma na tužnu (molsku) temu, kako se udavija Aleksa (naglasak na e) kalfa nišlijski u Nišavu. Lele, lele, crni Aleksa, šta si to uradeo? Pesmu je pored ostalih snimio i Nenad Jovanović: [You must be registered and logged in to see this link.]Notni zapis ove pesme bi bio nešto kao: Pozdrav | |
|
| |
Skypi Admin
| Naslov: Re: milanm - notni zapisi Ned Jan 29, 2012 1:10 pm | |
| Ne razumem sta nije u redu. skinuo sam note i mp3 bez problema. [You must be registered and logged in to see this link.] _________________ Vrlo je tesko znati sve ne znati nista jos je teze
| |
|
| |
milanm
| Naslov: Re: milanm - notni zapisi Ned Jan 29, 2012 8:05 am | |
| Pregledajući temu "Spisak pesama za koje nema nota", primetio sam i pesmu "Hoću malo rodnog neba" Šekija Turkovića. Kako sam imao gotove note za njen foršpil, pokušao sam da napravim zapis i same pesme. Posle dosta muka i pokušaja, evo šta je na kraju ispalo: Evo i mp3 snimka ove pesme: [You must be registered and logged in to see this link.]Dakle, ako ima brljotina u foršpilu, ja nisam kriv pošto sam ga tako dobio. Moje brljotine su u pesmi, najverovatnije u strofi. Tu sam imao dosta dilema, dok je refren bio ipak nešto lakši za zapisivanje. Ispravke su dobrodošle. Pozdrav | |
|
| |
milanm
| Naslov: Re: milanm - notni zapisi Ned Jan 22, 2012 8:15 am | |
| Legenda muzičkih foruma sa Ex YU prostora Teacher je pre četiri godine na YU MIDI-ju postavio audio snimke jedne ploče iz 1965 godine, sa pitanjem ko peva pesme sa te ploče. Za nekoliko dana niko nije preoznao ili pogodio čija je to ploča. Onda je postavio skenove omota ploče i same ploče. Ispostavilo se da je to prva ploča koju je snimio Miroslav Ilić, tada petnaestogodišnjak, sa još neformiranim glasom, što objašnjava činjenicu da ga niko nije prepoznao. Nažalost nisam sačuvao ove skenove, ali posušajte jednu od tri pesme sa ove ploče, pa iskreno recite da li bi vi prepoznali Miroslava: [You must be registered and logged in to see this link.]Evo i mog notnog zapisa ove pesme: Uspeo sam da na jednom forumu nađem snimak ove ploče, pa evo ga da bi kompletirali priču: Nadam se da je ovaj moj prilog makar nekome intersantan. Pozdrav | |
|
| |
milanm
| Naslov: Re: milanm - notni zapisi Pet Jan 13, 2012 6:58 am | |
- ... Izgleda da se Youtube može naći skoro sve što čovek zamisli. Moraću ubuduće da češće kopam po njemu tražeći neke stvari iz starih dobrih vremena...
Pošto ponovo mogu da se družim sa muzikom, malo sam kopao po Youtube-u i našao na jednu staru pesmu koju je snimila Nada Spasojević uz pratnju Milije Spasojevića na harmonici. Neznam u kakvom su rodu bili Nada i Milija. Da budem iskren, Nada Spasojević i nije bila nešto poznata kao pevačica, ali Milija je bio veoma popularan i poznat. Možda neko od današnje mlađarije nije čuo za njega i ako takvih i ima, sigurno i oni znaju njegovo Užičko kolo. Pesma čiji zapis danas postavljam je: Evo i mp3 snimka ove pesme koji sam napravio konverzijom sa Youtube-a: [You must be registered and logged in to see this link.]Pozdrav | |
|
| |
Skypi Admin
| Naslov: Re: milanm - notni zapisi Ned Nov 27, 2011 6:45 pm | |
| U pravu si prijatelju Hungary da nemam vremena ali razlog je spremanje za susenje pecenica,kobasica... Da se ima sta meziti jer jos malo pa ce i Sveti Nikola. Nije mi problem postaviti deci po neku pesmu kad se ima. Problem je kad nema a znam da verovatno ne mogu skinuti cim traze. Ti si tu doprineo kao niko jer si podelio toliko zapisa do kojih verovatno svi mi nikad ne bi dosli na drugi nacin.Zapisi pesama izuzetnog Mladena Grdovica pa to je velicanstveno i za to ti dugujemo vecnu zahvalnost. Hvala i prijatelju Milanu za sve notne zapise koje postavi mada nisu na nivou zapisa koje odradi prijatelj Hungary.Mi smo ipak amateri sto se toga tice u odnosu na prijatelja Hungary ja.Eto i ja sam davno imitirao neki zapis ove pesme ali onako kako sam je pokupio u kafani.Vasi su zapisi bolji od mog. Kad ljubav jednom prodje[You must be registered and logged in to see this image.] _________________ Vrlo je tesko znati sve ne znati nista jos je teze
| |
|
| |
milanm
| Naslov: Re: milanm - notni zapisi Ned Nov 27, 2011 8:08 am | |
... Za sledeći put ću pokušati da pripremim zapis još jedne "kafanske" pesme.
Pozdrav Evo da ispunim obećenje. Setio sam se pesme "Kad ljubav jednom prodje". Snimilo ju je nekoliko pevača, ali se meni najviše dopala verzija Mehe Puzića. Evo mp3 zapisa: [You must be registered and logged in to see this link.]Notni zapis bi po meni trebao da izgleda nekako ovako: Prilikom pravljenja zapisa posebni problem mi je bio foršpil. Možda grešim, ali mi se čini da violina koja izvodi foršpil zahvaljujući tome što nema pragove kao gitara ili tambura, kontinualno menja visinu tona, pa su mi neki prelazi i trileri neuhvatljivi. Profesore, Skypi pomozite. Pozdrav | |
|
| |
milanm
| Naslov: Re: milanm - notni zapisi Sub Nov 19, 2011 8:19 am | |
| Posle prethodne pesme (špica za Veselo veče), koja je stara oko pola veka, danas evo nečeg mlađeg, ili što više volim da kažem, manje starog. To je jedna pesma iz grupe novokomponovanih. Moram priznati da ne spada u grupu meni najdražih, ali znam da u kafanama dobro prolazi (ili je dobro prolazila). Reč je o hitu Žike Nikolića "Ako me nekada sretneš" Evo i mp3 snimka: [You must be registered and logged in to see this link.]Za sledeći put ću pokušati da pripremim zapis još jedne "kafanske" pesme. Pozdrav | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: milanm - notni zapisi | |
| |
|
| |
| milanm - notni zapisi | |
|