Broj poruka : 4793 Datum upisa : 10.02.2009 Godina : 63 Lokacija : Kućerak u Sremu
Naslov: Re: notni zapisi Uto Mar 02, 2010 10:26 am
Hvala na divnoj kolekciji prijatelji... Nazalost moje muzicko znanje nije na tom nivou da bih svirao Gershwina,a ni instrumenti koje sviram nisu za to namenjeni,ali bar mogu prateci note pokusati da bolje shvatim muziku koju je stvarao. Ne bi bilo lose podrzati ove kolekcije audio snimcima koliko je moguce
Pozdrav i svako dobro
_________________ Vrlo je tesko znati sve ne znati nista jos je teze
milanm
Broj poruka : 275 Datum upisa : 19.02.2009 Godina : 73 Lokacija : Zemun
Naslov: Re: notni zapisi Pon Mar 08, 2010 8:48 am
Pre neki dan sam posle dužeg vremena čuo staru Tozovčevu pesmu "Putevi se naši razilaze". Pregledao sam notne zapise koje sam skupio sa foruma i nisam našao zapis ove pesme. Zato sam rešio da pokušam da ga sam napravim. Evo rezultata:
Pošto nisam neki sluhista, uvod (foršpil) mi je zadao dosta problema, ali mislim da ipak može da prođe. Još nešto: u trećem taktu strofe (na slogovima na tvom li-cu) pokušajte da umesto nota F F F E, stavite D D D E. Meni je to nekako lepše, mada Tozovca čujem onako kako je i dato u zapisu. Voleo bih da vidim neki komentar.
Pozdrav
Skypi Admin
Broj poruka : 4793 Datum upisa : 10.02.2009 Godina : 63 Lokacija : Kućerak u Sremu
Naslov: Re: notni zapisi Pon Mar 15, 2010 8:56 pm
Pozdrav Klik na link Sacekaj da se otvori Klik na file,Ima jedan sanducic sa zelenom strelicom iznad -Primera radi ovaj ispod Toma Zdravkovic.rar Sacekas da otvori i Save gde zelis. Najbolje napravi unapred Folder za note.
milanm
Naslov: Re: notni zapisi Pon Maj 10, 2010 10:38 am
Evo još jedne lepe pesme sa mirisom naftalina:
Predrag Gojković Cune "Moj konjiću, laki, lagani" i to najpre mp3 zapis:
Kao i do sada očekujem eventualne primedbe na notni zapis, jer ako ih, kao i obično ne bude, mogu da se uobrazim da sam naučio da zapisujem muziku koju slušam, mada znam da mi treba još dosta pokušaja i slušanja da bi to išlo bez problema i grešaka.
Pozdrav svim forumašima
hrmnk Vredan clan
Broj poruka : 244 Datum upisa : 18.02.2009 Godina : 62 Lokacija : Zagreb
Naslov: Re: notni zapisi Uto Maj 11, 2010 11:27 am
Hvala ti na obavijesti Pronašao sam danas sasvim slučajno i ovaj zapis na internetu. Izgleda da je netko iste te note iskoristio da napiše latinični tekst, pa za one kojima je ovako lakše čitati
Naslov: Re: notni zapisi Uto Maj 18, 2010 9:03 am
Hvala Milane i odmah postavljam da bude trajnije. Pozdrav i sve najbolje Gordana-Stojicevic---Zapisi-u-svom-srcump3
Zapiši u svom srcu
milanm
Naslov: Re: notni zapisi Sre Maj 19, 2010 11:09 am
Molba za Skypi-ja
Molim te za objašnjenje kako se prilikom unošenja zapisa u Finale, u slučaju kada postoje dva sloja (layer-a), kao na primer u zapisu pesme "Tri poljupca hoću ja" koju si juče popstavio, može znak za pauzu premestiti na drugu stranu notnog sistema (umesto ispod da bude iznad notnog sistema ili obrnuto). U Advanced Tools Palette sa Stem Direction Tool se lako menja smer notnih vratova (na gore ili dole), ali pauza se ne može premestiti. Pokušao sam da među ostalim komandama u Advanced Tools Palette pronađem način za promenu mesta pauze, ali na prvi pokušaj nisam uspeo. Kako mi pretraga opcija po raznim programima nije omiljena sportska grana, molim te za kratko objašnjenje.
Pozdrav i unapred hvala.
Skypi Admin
Naslov: Re: notni zapisi Sre Maj 19, 2010 8:06 pm
Pozdrav Milane
Ne bih ti znao reci konkretno,jer o tom nisam ni razmisljao. U donjem levom uglu imas 1 2 3 4 Kad dodajem drugi insrument klik na broj 2 note od prvog instrumenta tj. vratovi se okrenu prema gore i pauze se podignu prateci ih. Kad su note iz broja dva vise moras u taktu da zamenis note iz broja 1 notama iz broja 2 zbog bolje preglednosti jer vratovi nota od broja dva su uvek okrenuti prema dole a broja 1 prema gore.3 i 4 retko koristim jer i ovako je na granici preglednosti.
HARMONIKAŠ_ZG_GUERRINI Vredan clan
Broj poruka : 157 Datum upisa : 05.06.2010 Lokacija : Zagreb
Naslov: Re: notni zapisi Pon Jun 21, 2010 7:26 pm
Evo malo sam tražio neke note po internetu na raznim forumima pa da malo pomognem prijateljima Skypiju i Hrmnk-u koji se toliko trude da ovaj forum ima svega od note.....
Chick Corea - Now He Sings, Now He Sobs (album, piano).pdf
Chick Corea - Spain.pdf
Mark Levine - Jazz Theory.pdf
Mark Levine - The Jazz Piano Book [sheet music, score, partition].pdf
The Jazz Styles Of Chick Corea (62 Pages).pdf
The Real Book Of Blues 1 (Guitar SongBook 225 hits with melody line-Lyrics & chords - 300 pages).pdf
Poslednji izmenio HARMONIKAŠ_ZG_GUERRINI dana Uto Jun 22, 2010 12:01 pm, izmenjeno ukupno 1 puta
Skypi Admin
Naslov: Re: notni zapisi Uto Jun 22, 2010 8:35 am
Hvala na trudu da napravis celinu. Sve te note su postavljene od nas Teacher,ljupce bg,Vergas,Mitic,emil, Hulio... i moja malenkost. Ako sam nekog izostavio nek izvine. Medjutim,ovako kako si postavio ovi linkovi su vecinom neupotrebljivi, tacnije nisu complete.Imaju prekid,one tri tacke.Znaci ako kopiras neki link idi na citat i copy pun naziv linka.Sto kaze dzabe smo krecili.
Skypi Admin
Naslov: Re: notni zapisi Uto Jun 22, 2010 12:34 pm
Pozdrav Ako na netu naidjes na nesto sto mislis da ce zanimati clanove ovog foruma desni klik na tu stranicu na praznom mestu gde nista ne pise ili ima neka slika.Potom levi klik na Propertis.Kad se otvori desni klik na njega Select All.Selektovana ce biti samo adresa url.desni klik Copy i Paste u post na forumu. Note od prijatelja Teachera koje si postavljao uzalud. http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtopic.php?f=9&p=3672569
Upload Za pocetak najbolje Klik na link http://www12.speedyshare.com/index_upload.php Kad se otvori Browse Pronadjes gde je to sto zelis da postavis Open ili dvoklik pa Clik here to start uploading sacekas da odradi sto mozes pratiti u procentima i traci.Kad zavrsi kopiras link i paste u post na forumu. Download link: http://www.speedyshare.com/files/23078065/PianoRollComposer.exe Speedyshare nazalost nije trajan i linkovi brzo prodju. Za free najbolja iskustva imam sa http://www.mediafire.com
Skypi Admin
Naslov: Re: notni zapisi Uto Jun 22, 2010 5:37 pm
Pozdrav Dva sata sam izgubio u nameri da ocistim temu Trazim note ali uzalid.Isteklo mi vreme.Mora to postupnu a nema se kade. Ne znam sta su vecinom navalili na tu temu.Moram je privremeno zakljucati dok ne ocistim.
Skypi Admin
Naslov: Re: notni zapisi Uto Jun 22, 2010 9:54 pm
Pozdrav Sve jedno je u svakom slucaju ce biti postavljene.
-Sx2-
Broj poruka : 7 Datum upisa : 28.02.2010
Naslov: Re: notni zapisi Pon Jun 28, 2010 11:37 pm
[quote="HARMONIKAŠ_ZG_GUERRINI"]To je sve sa ovog linka tu linkovi rade za razliku od ovih koje sam ja prije bio postavio pa eto ko voli nek izvoli...
http://www.forum.hr/showthread.php?t=384575
NOTE ZA UČENJE HARMONIKE
ALBIN FAKIN - Skola za klavirsku harmoniku 1
ALBIN FAKIN - Skola za klavirsku harmoniku 2
ALBIN FAKIN - Skola za klavirsku harmoniku 3
ALBIN FAKIN - Skola za klavirsku harmoniku 4
Skypi da li mozes nekako da postavis ove note, a da nije preko rapidshera....kad je preko njega nece nesto da mi skida........
Naslov: Re: notni zapisi Uto Jun 29, 2010 12:54 pm
[quote="-Sx2-"]
HARMONIKAŠ_ZG_GUERRINI ::
To je sve sa ovog linka tu linkovi rade za razliku od ovih koje sam ja prije bio postavio pa eto ko voli nek izvoli...
http://www.forum.hr/showthread.php?t=384575
NOTE ZA UČENJE HARMONIKE
ALBIN FAKIN - Skola za klavirsku harmoniku 1
ALBIN FAKIN - Skola za klavirsku harmoniku 2
ALBIN FAKIN - Skola za klavirsku harmoniku 3
ALBIN FAKIN - Skola za klavirsku harmoniku 4
Skypi da li mozes nekako da postavis ove note, a da nije preko rapidshera....kad je preko njega nece nesto da mi skida........
PROBAJ PONOVO MORAŠ IĆ KAD TI OTVORI LINK NA FREE USER IZABEREŠ I ONDA ČEKAŠ 20, 30 ILI 50 SEC KOJI TI SE ODBROJAVAJU I ONDA KAD SE TO ODBROJI SKINEŠ POJAVI SE KRUG DI PIŠE DOWNLOAD UMJESTO TIH BROJEVA I SAMO SKINEŠ TO ALI U JEDNOM DANU MISLIM DA MOŽEŠ SAMO ODREĐENI BROJ STVARI SKINUT NA FREE USER PA TAKO SVAKI DAN SKIDAŠ KOLKO MOŽEŠ.......POZDRAV
Skypi Admin
Naslov: Re: notni zapisi Uto Jun 29, 2010 1:20 pm
Pozdrav Imas postavljeno u Teorija-Harmonika Albin Fakin-Knjige za ucenje harmonike
http://www.mediafire.com/?ywdwnlmiwmm
Naslov: Re: notni zapisi Čet Jul 01, 2010 2:49 pm
OVAKO NISAM ZNAO GDJE DA OVO PIŠEM PA SAM STAVIO OVDJE NADAM SE DA SE SKYPI NEĆE LJUTIT...TREBA MI MALA POMOĆ
TRAŽIM MP3 TO MIDI CONVERTER ODNOSNO PROGRAM KOJI ĆE MI PREBACIT MP3 FAJL ODNOSNO PJESMU U MIDI FAJL, FORMAT.....
TRAŽIO SAM PO INTERNETU TO ALI NIGDJE NEMOGU NAĆ PA DALI ZNA NETKO OD VAS MOŽDA GDJE TAJ PROGRAM MOGU NAĆ????????
HVALA.......
thrash
Broj poruka : 15 Datum upisa : 29.05.2010
Naslov: Re: notni zapisi Čet Jul 01, 2010 4:39 pm
nepostoji program koji prebaciva MP3 u MIDI tj postoji ali niti jedan nece to dobro odradit. Racunalo nije kao ljudsko uho i nerazlikuje instrumente. Njemu to sve zvuci kao jedan instrument...
Tako da nemoras trazit
p.s. i nemoj pisat velikim slovima. Ruzno je za vidit, a u internet bontonu to znaci da se deres...
Skypi Admin
Naslov: Re: notni zapisi Čet Jul 01, 2010 6:59 pm
Pozdrav @HARMONIKAŠ_ZG_GUERRINI Hteo sam vise puta da skrenem paznju da iskljucis Caps lok i iskljucis velika slova a pomocu shift pocnes recenicu ili naziv pesme ,izvodjaca... Na netu se skoro sve moze naci takodje i audio to midi converter. Probao sam to ali sto kolega thrash rece rezultat nije dobar. Oni su pravljeni za monofone melodije.Od polifone melodije napravi jednostavno receno Pitu od visanja. Gledacu da postavim jedan od boljih pa probaj,ali to je gubljenje vremena posebno kad je u pitanju nasa folk muzika. Zato slobodno vreme koristi za slusanje jer kad je pesma u tebi mozes s lakocom da je skines,sviras i pevas naravno ako imas dovoljno tehnike da to izvedes.
U redu neću pisat više velikim slovima znam kako se piše veliko a kako malo nisam baš tolko nepismena no nema veze u redu je da kažeš kada nešto ne valja... taj program što imaš nađi pa stavi da probam a ako to nevalja daj mi reci jel znhaš gdje mogu skinut midi fajlova od narodnih pjesama bilo novih ili starih ili oboje svejedno.....samo reci di ako znaš??????
thrash
Broj poruka : 15 Datum upisa : 29.05.2010
Naslov: Re: notni zapisi Pet Jul 02, 2010 12:02 am
ima programa koji ti pokazivaju akorde u pjesmi. jedno 75% toga pogode, a to je dovoljno za uvatit tonalitet i prepravit ako imas problema s nekom pjesmom. Naravno neke pjesme nece nista pogodit ali nekad zna posluzit....
A za linkove za midi sajtove, neznam jel dopusteno na forumu s obzirom da se to smatra reklamiranje drugih stranica, a to je uglavnom zabranjeno
Pa neka se Admin oglasi i rece jel mozemo stavljat linkove na midi sajtove
Skypi Admin
Naslov: Re: notni zapisi Pet Jul 02, 2010 8:37 am
Pozdrav Kad nesto pisemo nije upuceno samo jednoj osobi i ako se tog trenutka odnosi na nju. Postavljao sam ranije linkove za midi&kar i ko zna nek postavi link Ne znam zasto ne bi moglo. Mislim da su karaoke malo bolje.Evo jedne stranice.Ponekad zeza ali ima dosta kar. ili midi s recima. http://avalacolor.co.rs/karaokeabcde.htm
P.S.Nisi mi odgovorio zasto svaki put citiras,a vecinom nije potrebno.
Naslov: Re: notni zapisi Pet Jul 02, 2010 10:54 am
Pa citiram uvijek zato da se zna na koga se odnosi poruka....samo zbog toga ali dobro ako nećeš neću više citirat budem piso dolje.....i8spočetka sam samo citiro jer nisam znao da se i ovdje dolje na dnu stranice može pisat poruka a kasnije mi je prešlo u naviku.......još i s yumidija......
P.S. Hvala za ovaj link ako znaš još neki slobodno stavi a ako nađeš taj program converter iz mp3 u midi daj mi link pa da ga skinem....ja sam našao na internetu nekoliko njih ali ni jedan ne valja......
Naslov: Re: notni zapisi Pet Jul 02, 2010 11:07 am
Ej Skypi vidi ovako skeniro sam još neke note pa ću ti tu stavit popis a ti reci ako nemaš nešto od toga pa hoćeš da postavim ja ću postavit tako da ne stavljam bezveze ko ono zadnji put a to već negdje ima......evo popisa
Govori se da me varaš Dolinom se šetala Hladan vjetar poljem piri Kad sam bio mlađan lovac ja Moj Zagreba tak imam te rad Serbus Zagreb Na te mislim Moja mala nema mane Nema ljepše djevojke Seoska sam lola Popevke sam slagal Stade se cvijeće rosom kititi Ti si htjela pjesmom da ti kažem Ti si rajski cvijet Tiho noći Ja te ljubim djevo mila
Skypi Admin
Naslov: Re: notni zapisi Pet Jul 02, 2010 11:22 am
HARMONIKAŠ_ZG_GUERRINI ::
Pa citiram uvijek zato da se zna na koga se odnosi poruka....samo zbog toga ali dobro ako nećeš neću više citirat budem piso dolje.....i8spočetka sam samo citiro jer nisam znao da se i ovdje dolje na dnu stranice može pisat poruka a kasnije mi je prešlo u naviku.......još i s yumidija...... P.S. Hvala za ovaj link ako znaš još neki slobodno stavi a ako nađeš taj program converter iz mp3 u midi daj mi link pa da ga skinem....ja sam našao na internetu nekoliko njih ali ni jedan ne valja......
Sam si sve odgovorio u vezi svega.Program je TS Audio to midi ali ne znam gde mi je crack trenutno jer ovaj koji je uz njega ne valja. Sto se tice nota slobodno ti postavi u svom folderu sta mislis da treba. Skrenuo sam ti paznju da ne scaniras i gubis vreme a vec ima scanirano.
-Sx2-
Broj poruka : 7 Datum upisa : 28.02.2010
Naslov: Re: notni zapisi Pet Jul 02, 2010 3:13 pm
Hvala Skypi izvini sto sam te mucio skinuo sam nekako
Harmonikas_zg_guerrini, molim te postavi note pesama :
Govori se da me varaš Kad sam bio mlađan lovac ja Moja mala nema mane Nema ljepše djevojke
Pozdrav svima !!!
Naslov: Re: notni zapisi Pet Jul 02, 2010 7:19 pm
E sad vidi ovako Skypi, taj program sam našao i skinuo mislim da demo verziju nisam siguran ali ne razumjem uopće kako radi nije mi jasno ništa u njemu pa ako mi možeš pojasnit ili nešto....
P.S. -Sx2- Note koje si tražio postavljene su u sljedećoj temi
Notni zapis se može i drugačije uraditi, pogotovo strofa, koja je u rubato tempu. Naime, umesto korišćenja korone za produžetak trajanja par nota, mogao sam koristiti i nešto"duži" takt, na primer 5/4 ili 6/4, pa u njemu i note sa dužim trajanjem, ali mi se čini da je zbog česte promene veličine takta, zapis tada nepregledniji. Voleo bih da pročitam neku ocenu o ovim mojim razmišljanjima i naravno ispravke grešaka koje verovatno postoje.
Pozdrav
Skypi Admin
Naslov: Re: notni zapisi Pet Jul 09, 2010 9:32 am
Hvala Milane Predlozio bih ti da napravis New topic sa nazivom milanm-notni zapisi jer ti samo dajes pa da bude pregledno. Ovde se to sakrilo u mnostvu postova.Dodacemo prethodne radove u njega da kompletiramo.Pesmu ne znam najbolje pa trenutno ne mogu dati komentar zapisa. Ruke bele ruke nezne-Vasilija Radojcic
Skypi Admin
Naslov: Re: notni zapisi Pet Jul 09, 2010 3:41 pm
Milane Klik na New topic Post title -Upisi naziv teme Postavi ovo poslednje od Vasilije. Ostalo cemo postepeno dodati. Mozes copy svoje postove u tu temu koristeci opciju Edit a ja cu dodati notne zapise. Naravno da je vredno jer ti si postavio zapisa kojih nema. Pozdrav
Skypi Admin
Naslov: Re: notni zapisi Sub Jul 17, 2010 7:21 pm
Vecinu imas ovde http://www.esnips.com/web/notirane-pesme
Miroslav Ilic
Zoko moja Zoko Sinan Sakic https://i.servimg.com/u/f35/13/55/62/00/zoko_m10.jpg
Poslednji izmenio Skypi dana Ned Jul 18, 2010 8:49 am, izmenjeno ukupno 1 puta
Naslov: Re: notni zapisi Uto Jul 20, 2010 3:13 pm
Trebam note nekoliko pjesama
Miroslav Ilic - Joj Rado, Joj Radmila
Plava zena topla zima
https://www.youtube.com/watch?v=pcqi7CG0y3Y
Predrag Zivkovic TOZOVAC - Neznanka
https://www.youtube.com/watch?v=GfF4gF7fAZE
MIROSLAV ILIC- Of, Jano, Jano
Predrag Zivkovic TOZOVAC - Jesen U Mom Sokaku
Svi pljevaljski tamburasi
https://www.youtube.com/watch?v=4p6mVpBAQWY
Miroslav Ilić Grešnica
https://www.youtube.com/watch?v=GqyWUyA9ctQ
Skypi Admin
Naslov: Re: notni zapisi Uto Jul 20, 2010 5:04 pm
Postavljena 19.10.2008 http://www.esnips.com/doc/61c98a33-9c9b-4f54-89a7-426b2c38211d/Miroslav-Ilic-Radmila-1 http://www.esnips.com/doc/b47346bc-d1cb-4a40-a698-0c758a5c55d4/Miroslav-Ilic-Radmila-2
Ljubavi moja tugo-P.Ž.Tozovac
Of Jano Jano-Miroslav Ilic https://i.servimg.com/u/f35/13/55/62/00/mirosl10.jpg
Naslov: Re: notni zapisi Pet Jul 23, 2010 5:06 pm
Žao mi je kolega Hungary sto trosis vreme i energiju za pesme koje imaju ali deca nece da promuvaju po Arhivi. Ko traži pesmu a nalazi se u Arhivi od mene nece dobiti odgovor sigurno. Potrudite se malo i pronadjite jer kad nama nije tesko postaviti,a na stranu priprema za to da li zapisivanje ili scan i obrada nije ni vama tesko pronaci. http://ansamblsik.forumotion.com/m-f53/miroslav-ili-t163.htm
hrmnk Vredan clan
Broj poruka : 244 Datum upisa : 18.02.2009 Godina : 62 Lokacija : Zagreb
Naslov: Re: notni zapisi Ned Jul 25, 2010 6:44 pm
mario markota Kada nešto pišeš tada koristi mala slova jer ovako ispada kao da vičeš na forumu